Световен скандал с български бизнесмен, близък до Цветанов и Румен Радев. ПИК разкри, че е съпричастен към заговор срещу Борисов

Политика

Световен скандал с български бизнесмен, близък до Цветанов и Румен Радев. ПИК разкри, че е съпричастен към заговор срещу Борисов

346858
на 17.12.2019
Световен скандал с български бизнесмен, близък до Цветанов и Румен Радев. ПИК разкри, че е съпричастен към заговор срещу Борисов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Световен скандал с български бизнесмен тресе Австрия заради афера с пране на пари и купуване на депутати. Става дума за небеизвестния Стоян Стайков, за когото първо ПИК още през април тази година разкри, че може би е съпричастен към заговор за сваляне на премиера Бойко Борисов и бъдещ политически проект на президента Румен Радев. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Мозъчният тръст на бъдещата партия дори бе спипана от медията ни на конспиративен обяд в столичния ресторант "Ниагара" на улица „Дойран“. В заведението се събраха четирима изключително интересни герои начело с прословутия полковник Чавдар Петров, бивш служител на Национална служба сигурност и баща на уволнения от КПКОНПИ за изнасяне на класифицирана информация Кирил Петров. Тогава ви показахме как Петров пристигна в ресторанта именно с въпросната митична фигура – Стоян Стайков, милионер от Виена, който сега е в центъра на скандала в Австрия.

ПИК съобщи тогава, че според нашите оперативни източници той е сред основните идеолози и финансисти на президентския проект. Преди няколко години Стайков нашумя с амбициите си да купи най-големия у нас пенсионен фонд "Доверие". 

На въпросната сбирка на мозъчния тръст срещу премиера присъстваха и проф. Асен Пейчев, експерт по антитерор, подвизавал се години наред в израелските тайни служби, както и бившият шеф на Военноапелативния съд Петър Петков. Според информация на ПИК Пейчев е връзката на съзаклятниците с МОСАД и осигурява неформална подкрепа от страна на Израел.

Ключовите фигури обаче са именно Стайков и Чавдар Петров, които неслучайно се появиха с чисто новото БМВ на боса от Виена и с много тежка и въоръжена охрана. Заедно с тях се движеше и бус със затъмнени стъкла, нещо като „отцепка“, която подсигуряваше терена.

Седмици преди евроизборите екип на ПИК разкри тайната сбирка на военни и ченгета около Румен Радев и Чавдар Петров в Тетевен, където се мътеше заговор срещу легитимно избраното правителство на Бойко Борисов. Тогава разкрихме също, че Стоян Стайков е представител на Национална асоциация „Сигурност“ във Виена. Въпросната асоциация е председателствана от Чавдар Петров. Оперативна информация гласи, че Стайков е бил засичан на срещи с Цветан Василев във Виена. 

Чавдар Петров е човекът на Стайков в София, твърдят информаторите на ПИК. Той е ключовата фигура в обединяването на бивши военни и ченгета под общ флаг в подкрепа на Румен Радев и за саботажни действия срещу правителството. Подозира се, че съзаклятниците действат със съдействието на руски служби и в синхрон с банкера-беглец Цветан Василев. Както ПИК първи разкри, синът на Чавдар Петров – Кирил Петров, бе уволнен от КОНПИ, след като стана ясно, че изнася информация за разследване срещу висшия бос на БСП Кирил Добрев.

Стоян Стайков лъсна и в особена близост с изгонения от ГЕРБ бивш втори в партията Цветан Цветанов. Двамата са заедно и в САЩ през миналата година, както показва снимка от форумпо сигурността. 

На нея е и бившата евродепутатка Барбара Капел, както и бившия председател на Австрийската партия на свободата, около което именно се развихря с днешна дата и скандалът, наречен "Щрахе" в Австрия. Според местни издания тя е особено близка със сочения за руски шпионин от местните журналисти Стоян Стайков, като Капел имала и други снимки с него от въпросното пътуване до Вашингтон. 

Според статиите в местната преса родният бизнесмен предоставил заем от 75 000 евро на близката си Капел, които били предназначени за Щрахе с цел участието му в евроизборите по-рано тази година. Щрахе подаде оставка след огласяването на записи, в които той обещава на мнима съпруга на руски олигарх съдействие в Австрия срещу пари и беше изключен от партията.

Според австрийските медии Стайков е само непряк участник в скандала, тъй като дал заем на Капел и нямал представа, че парите се използват за нещо друго. Въпреки това местни издания прогнозират, че той може да бъде разследват за пране на пари около разплитането на аферата, както и съден. Тъй като все още няма пряко обвинение срещу него, местните медии съобщават името му само с инициали, но публикуват и снимката му от САЩ с Капел, Щрахе и Цветанов, от която става ясно, че именно той е бизнесменът, дал парите. 

Цветанов със Стайков, Капел и Щрахе преди година във Вашингтон

Австрийските издания препечатват снимката със Стайков със замъглено лице, тъй като той все още не е обвиняем, но от нея става ясно, че именно той е замесеният бизнесмен

Австрийските издания препечатват снимката със Стайков със замъглено лице, тъй като той все още не е обвиняем, но от нея става ясно, че именно той е замесеният бизнесмен

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК