Свързват родители с недоносените им бебета по телефона

Здраве

Свързват родители с недоносените им бебета по телефона

2941
на 12.05.2021
Свързват родители с недоносените им бебета по телефона
Автор:   ПИК

Нова инициатива в навечерието на Световния ден на кенгуру грижата – 15 май, обяви Отделението по неонатология в „УМБАЛ-Пловдив“.

препоръчано

Поканихме родителите на всички деца, които са при нас, да направят с мобилните си телефони видео или аудио запис на свое послание до бебетата. То ще им бъде пускано, за да усетят присъствието на майките и татковците, посочи завеждащата д-р Диана Аргирова.

До този момент противоепидемичните мерки не са ограничили достъпа и не са спрели прилагането на метода „кенгуру грижа“. При определени ситуации, когато родителите нямат възможност да идват при децата си, екипът на отделението записва клипове с бебетата, които изпраща на семействата. Тази година за 15 май са решили да направят обратното.

„Кенгуру грижата" тръгва от страните от Латинска Америка  в помощ на недоносените бебета. Отделението по неонатология в Университетска болница "Пловдив" е единственото в града, където от 7 години успешно се прилага методът, известен още като "кожа в кожа". При него бебето се извежда от кувьоза и се поставя на гърдите на майката за няколко часа. Дори да е във влошено състояние, в майчината прегръдка то стабилизира много от жизнените си показатели, обясни д-р Аргирова. При майката кенгуру-грижата намалява чувството на депресия от преждевременното раждане, а също така и спомага за развиването на родителски умения.

За година недоносените бебета, които се лекуват в Неонатология, са 170-200, стотици семейства са се възползвали от метода „кожа в кожа“ и са доволни от резултатите.

Сподели:
Бомба x
5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото 5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това