Семейство се принуди да пътува от Монтана до София, за да потърси лекарска помощ за детето си

Здраве

Семейство се принуди да пътува от Монтана до София, за да потърси лекарска помощ за детето си

20318
на 29.05.2024
Семейство се принуди да пътува от Монтана до София, за да потърси лекарска помощ за детето си
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На 28 май между 17:00 и 20:00 ч. в болницата в Монтана семейство отива по спешност с 14-годишното си дете, което е с много висока температура. В Спешното отделение няма лекар, който да приеме детето и след три часа чакане, семейството тръгва към София.

препоръчано

„Чакахме както отпред, така и вътре в болницата. Детското отделение беше пълно. Нямаше кой да ни приеме и кой да ни окаже първа помощ. Една медицинска сестра каза да се помоля на поп, отколкото на тях”, коментира в ефира на „Здравей, България” майката на детето Станислава Колева. Тя обясни, че дори и при обаждане на 112, линейката би откарала пациента отново в същото здравно заведение, тъй като държавната болница  в Монтана, е само една.

По думи на Колева медицинска сестра казала, че от следващия път нямало да има кой да отвори Спешното отделение в болницата, защото служителите щели екипно да напуснат.

„В София личният лекар реагира, от Трета градска болница направиха снимка на белия дроб. Установен е проблем със сърцето”, каза още тя. Според Колева в момента детето е с по-ниска температура. Жената обясни, че това не е единственият случаи на липса на указана помощ в болницата в Монтана.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК