Сенаторът от интригата на Цветанов и Радев - с 8 обвинения за подкуп! Гръмва и в скандал с непълнолетни проститутки (ФАКСИМИЛЕТА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

Сенаторът от интригата на Цветанов и Радев - с 8 обвинения за подкуп! Гръмва и в скандал с непълнолетни проститутки (ФАКСИМИЛЕТА)

123983
на 05.03.2021
Сенаторът от интригата на Цветанов и Радев - с 8 обвинения за подкуп! Гръмва и в скандал с непълнолетни проститутки (ФАКСИМИЛЕТА)
Автор:   ПИК

Овъртян в куп афери, включително и интимни, е единият от двамата сенатори, ползвани за лобизъм в предизборната кампания у нас с цел рушене на имиджа на премиера Бойко Борисов като уважаван държавник, канен два пъти в Белия дом при двама различни президенти на САЩ.

препоръчано

Както ПИК разкри по-рано, става дума за съмнения за интрига на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и партньора му Палев Вълнев, които преди дни се завърнаха от САЩ. Те имат и договор с лобистката фирма "Yorktown Solutions" за 300 000 долара, тъй като зад Океана заплащането за подобни услуги е законно и официално.

Именно на този договор се крепят прословутите "връзки" на Цветанов в Америка. Известно е, че зад Океана срещу заплащане може да се срещаш, да вечеряш, да се снимаш или пък като в случая - да получаваш коментари, от всеки сенатор, но по определени тарифи.

В случая става дума за фейсбук статуси на двама сенатори, които са публикувани на техните страници и не представляват официална държавна позиция, затова и цената е напълно достъпна. Това според запознати струва по 10 000 долара на калпак. 

По-интересно е обаче, че избраният сенатор за интригата не е сред най-почтените в Капитолия.

Демократът Боб (Робърт) Менендес е спорна фигура със скандална репутация, но се върна на бял кон в играта благодарение на победата на демократа Джо Байдън на президентските избори. 

Още преди 5 години името на Мемендес гръмна в шумен скандал за корупция. Той получи цели 14 обвинения, сред които за конспирация, лъжливи твърдения, както и 8 обвинения за подкуп. 

Политикът от Ню Джюрси бе обвинен в използване на влиянието си, за да облагодетелства незаконно очен лекар от Флорида, който е негов дългогодишен приятел. Менендес тогава подаде оставка от сенатската комисия по външни отношения.

Разследването се съсредоточи върху въпроса дали Менендес е използвал влиянието си в полза на д-р Мелган, който е получил повече рамбурсирани пари от "Медикеър", отколкото всеки друг лекар в САЩ. В същото време той дарява големи суми пари за кампанията за преизбирането на Менендес, като на доктора също бяха предявени обвинения.

Освен това Менендес е признал за многократни пътувания до Доминиканската република с частния самолет на лекаря - без да плаща. Политикът получава сериозно порицание и предупреждение от Сената, а прокурорите проверяват всичките му финансови отношения. 

Осъден е по тях от сенатска комисия със задължение да върне парите.

Именно покрай туристическата дестинация гръмва и друг скандал с името на Менендес. През ноември 2012 г. консервативна медия за политически новини и мнения публикува твърдения, според които Менендес е имал контакт с непълнолетни проститутки в Доминиканската република. Твърденията са подкрепени и от активисти на Републиканската партия, които дори показват интервюта с две дами, обвиняващи Менендес в покровителство на леки жени.

До развръзка обаче не се стига, тъй като скандалът е потулен от големите медии в САЩ, традиционно подкрепящи демократите, оправдали се с липса на достатъчно доказателства по случая.

Ето и факсимиле от съобщението за федералното разследване за корупция и обвиненията срещу Менендес, както и статии за скандала с проституцията: 

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите в 45-ото Народно събрание положиха клетва (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите в 45-ото Народно събрание положиха клетва (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това