СЕНЗАЦИЯ В ПИК: Изтекоха опорките на Елена Йончева за дебата с Мария Габриел утре

КОМЕНТАРИ

СЕНЗАЦИЯ В ПИК: Изтекоха опорките на Елена Йончева за дебата с Мария Габриел утре

170709
на 13.05.2019
СЕНЗАЦИЯ В ПИК: Изтекоха опорките на Елена Йончева за дебата с Мария Габриел утре

Последвайте ни в Google News Showcase

Мария Габриел и Елена Йончева ще премерят сили на дебат утре. Двете водачки на евролистите на БСП и ГЕРБ за пръв път застават една срещу друга, за да спорят по важните за България в ЕС теми.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Еврокомисарката Габриел очевидно е подготвена по темата.

Но дали новоизпечената червена депутатка, обвиняема за пране на пари през офшорка, изобщо си има хабер накъде е тръгнала и за какво се бори?

На всяка своя изява из цялата страна, всеки ден, че и по няколко пъти на ден, Йончева говори едно и също.  Наизустила е буквално 15-20 изречения, които повтаря до несвяст.

За фанатизираната до лудост Елена няма никакво значение, че опорните й точки вече работят срещу самата нея.

Защото, когато говори за корупция и усвояване на еврофондове, тя всъщност говори за себе си.

Без да съм Ванга ви предлагам да научите в аванс какво ще каже на дебата утре Елена Йончева:

1. Само преди 10 години сме били на равна позиция по свобода на медиите с Франция, днес сме на 111-то място - някъде в Африка. Свободната журналистика не е да дадеш микрофон на опозицията в студиото, а самите журналисти да правят разследвания и да са свободни. Нещо повече, „Репортери без граници“ казват: „България вече не е обетована земя на журналистиката“. Запомнете това изречение днес“.

Йончева да запомни, че именно журналистически разследвания извадиха на светло „Апартаментгейт“, както и скандала с къщите за гости, каквито има и тя. И на слепите е ясно, че медиите са повече от свободни, напук на лъжите на соросоидната организация, която цитира.

2. Европейските избори са вот на недоверие срещу ГЕРБ. След тях и победата на БСП може да започне процес на промяна, от който всички българи и България ще спечелят. Промяната може да стане факт, първо чрез революция в доходите и ЕС може да ни помогне с това.

Европейските избори не са никакъв вот по отношение на вътрешната политика на България. Йончева да чете конституцията и нормативните уредби.

Да не говорим, че няма как да бъдат спечелени от БСП с обвинена в пране на пари водачка на листата. Плюс  провалени агенти на ДС и изхвърлени от властта политици.

Колкото и да си измисля и инсинуира Йончева, българинът е разумен човек и не може да бъде заблуден лесно. Освен това премиерът Борисов ясно заяви, че няма да подава оставка - независимо от резултата на 26 май.

3. Единствената причина авторитаризмът на управляващите да не се превърне в диктатура е членството на страната ни в ЕС.

Диктатура и авторитаризъм има наистина, но в БСП - благодарение на едноличната власт на Корнелия Нинова.

Тя промени устава според желанията си, инсталира като народни представители приближените си и номинира за евродепутати свои хора. Навсякъде другаде в държавата действат демократични принципи и доказателство за това са оставките във властта, постоянните промени на правила и закони след всеки протест на гражданското общество, както и фактът, че дори аполитичини по закон фигури като президента и върховния съдия Лозан Панов плюят управляващите и разследващите, както си искат. Последствия няма.

А ЕС не просто не смята, че има проблеми с демокрацията у нас, но и не спира да хвали управлението в България в лицето на премиера Борисов, който е сред най-влиятелните лидери в Европа.

4. Според данни на Българската стопанска камара през последните години парламентът е гласувал 72 % лобистки закони.

БСК никога не са посочвали подобни проценти, а съобщиха по време на бизнес форум, че две трети от промените в българското законодателство се правят през преходни и заключителни разпоредби, което „е начин за бързо прокарване на промени от популистки характер“.

Йончева явно не прави разлика между популизъм и лобизъм.

5. Доверието в прокуратурата е под 8%.

Последните проучвания сочат точно обратното – по данни на „Галъп“ настоящият главен прокурор Сотир Цацаров събира рекордно одобрение и е най-харесваният главен прокурор на прехода с 21% спрямо 16 на сто за Борис Велчев, 7% за ИВан Татарчев и 5% за Никола Филчев. При това самата Йончева редовно подава сигнали в прокуратурата, с което показва, че самата тя има доверие в тази институция.

6. Всички тези субсидии, които са насочени към селото, не стигат към хората. За изминалия период 2014 - 2020 година са дадени 7 милиарда и 400 милиона лева за селски стопанства. Знаете ли колко фирми са взели тези субсидии? 75% от тях са взети от под 100 фирми.

Йончева първо цитира несъществуваща статистика, която незнайно откъде е съчинила, и второ самата тя оборва думите си, тъй като разследване на ПИК разкри, че фирма на свекър й е получила близо 400 000 лв. от фондовете за селски райони и заедно с мъжа й са построили комплекс от 3 къщи за гости, където лятото си почива самата тя.

Така че лъжите й са разбити от самата нея и семейството й.

7. Според доклад на еврокомисията 2/3 от сигналите за корупция за видни политически личности не се разследват от определените за това органи на България. Кои са тези видни политически личности?

Тези политически фигури, г-жо Йончева, сте вие, лидерката ви Корнелия Нинова, заместникът й Кирил Добрев.

След доклада на ЕС прокуратурата веднага се задейства и вече ви обвини в пране на пари в особено големи размери от фалиралата КТБ. Добрев е разследван от антикорупционната комисия за афери с фирми за доставки на горива за държавата чрез подставени лица.

Лидерката ви Корнелия Нинова е с висящи афери „Техноимпекс“ и „Хохегер“, които към момента заради давност не могат да бъдат разследвани, защото това не е направено по времето, когато премиер беше бившият ви любовник Сергей Станишев. А вие, вместо да биете тъпана, ползвахте облагите на властта в държавната вила в Бояна.  

8. Корупция има навсякъде, но у нас големият проблем е грабежът и че 11 млрд. евро всяка година изтичат от страната ни заради корупцията.

По официални данни на НСИ брутният вътрешен продукт на България е нараснал с 30%, или с около 30 млрд. лв. за последните 10 години именно при управлението на ГЕРБ.

Износът ни се е увеличил повече от два пъти от 2009 г. до сега и вече надхвърля 56 млрд. лв.

Всяка година в България се създават по 10 хил. нови работни места от частния сектор. Инвестициите в страната устойчиво растат през последните години, а за 2018 г. достигат 20 млрд. лв. Преките чуждестранни инвестиции също растат с около 10% през 2017 и 2018 г.

10% ръст на бюджетните заплати е предвиден само за тази година, а в пъти са нарастнали в последните десет години. Бюджетът е с минимален дефицит от 0,5%, безработицата е рекордно ниска и продължава да намалява - до 4,8% тази година.

Разходите за издръжка на работещите в публичния сектор са 11 млрд. лв. Парите за пенсии растат с 1,5 млрд. лв. тази година. Делът на дълга пада под 23%. Увеличават се в пъти приходите от контрабанда и се изсветлява сивият сектор.

Къде в тази официална статистика Йончева видя подобни пари за крадене, при положение че всичко само се увеличана, благодарение на нарастването на БВП при управлението на ГЕРБ и тоталния спад на безработицата?

Може би БСП са крали по 10 млрд. лв. и сега смятат, че и ГЕРБ ги взимат. Не, г-жо Йончева, както виждате, при ГЕРБ не 10, а 30 млрд. лв. повече влизат в държавата.

Не само не крадат като БСП, но и са вкарали с добра работа още 20 млрд. лв. Това ли ви блазни толкова с Корнелия Нинова, та искате властта на всяка цена - че държавата е възстановена след краденето и пак има какво да се краде?  

Дебатът с Йончева е ясен. Едни и същи менте опорки, манипулации и фалшификации. Като урана във водата в Хасково, като рака във Влико Търново, като оградата по границата, откъдето мигранти не минават...

Загасете телевизора и оставете съвестта си неопетнена от тези лъжи.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК