Вход
София
Времето в София 23 o C

СЕНЗАЦИЯ В ПИК: Коя държава заплашва Ахмед Доган - има ли реална физическа заплаха за почетния председател на ДПС или го пазят заради интрига на спецслужбите. Проговаря набеденият за атентатор...

СЕНЗАЦИЯ В ПИК: Коя държава заплашва Ахмед Доган - има ли реална физическа заплаха за почетния председател на ДПС или го пазят заради интрига на спецслужбите. Проговаря набеденият за атентатор...

на 05.11.2018
116939
28
СЕНЗАЦИЯ В ПИК: Коя държава заплашва Ахмед Доган - има ли реална физическа заплаха за почетния председател на ДПС или го пазят заради интрига на спецслужбите. Проговаря набеденият за атентатор...

Кой и откъде заплашва Ахмед Доган, за да се налага физическата му охрана от НСО и плащането на големи суми от страна на българските данъкоплатци?

Доган е заплашван от чужда страна и се охранява от 2009 г. Това отговориха на вицепремиера Валери Симеонов от Националната служба за охрана, както Агенция ПИК съобщи преди всички днес (ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Дали наистина някой от чужбина застрашава живота на почетния председател на Движението за права и свободи, който е частно лице и дори напоследък открито се афишира като бизнесмен с покупката на ТЕЦ Варна?

"Става въпрос за разработка на спецслужбите от 2005 година, в която аз едва ли не събирам в Турция килъри, които да ликвидират Доган", отговори на въпрос на ПИК Осман Октай, бивша дясна ръка на Доган и зам-председател на движението, както и депутат в няколко последователни народни събрания.

След раздялата му с Доган заради редица несъгласия Октай основа Демократично крило, с което тръгна да събира електорат сред изселниците ни в Турция преди изборите през 2005 г.

"Именно тогава спецслужбите са решили да сътворят разработка, в която да включат мнима заплаха срещу Доган. Иначе никой физически не го е застрашавал нито преди, нито сега", категоричен е Октай.

По думите му, преди години, в закона за НСО е добавен специален текст за охрана на цивилни лица, които са от голямо значение за националната сигурност на страната и тази поправка е внесена и одобрена специално за Ахмед Доган. 

Пазят не само него, пазят и Сараите му, както и, когато пътува в страната, го охраняват кортежи, това струва доста пари на данъкоплатеца, категоричен е бившият заместник на Доган.

По думите му охраната му има и друг аспект - спецслужбите целяли да го озаптят, след като преди години той излезе и каза, че командва държавата и разпределя порциите. Охраната от НСО имала за цел да го изолира и това било постигнато, тъй като "Сокола" се затворил в Сараите и напоследък, още повече след насочения газов пистолет срещу него на конгреса на ДПС, никой не го е виждал да ходи като обикновен гражданин нито в София, нито в страната. (ОЩЕ ПО ТЕМАТА И КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО НА ТУРЦИЯ КЪМ СИТУАЦИЯТА С ДОГАН И ДПС - ЧЕТЕТЕ УТРЕ В ИНТЕРВЮ НА ОСМАН ОКТАЙ ПРЕД ПИК).

"Не виждам за коя друга страна може да става дума, освен за Турция. Доган никак не й е любимец. Чрез него Турция не успя да си поддържа влиянието в България. Опита с Лютви Местан, но не можа", коментира пред ПИК експертът по сигурността проф. Николай Радулов. 

През последните години заради преминаването на мигранти в цяла Европа, в това число и в България, имало засилено присъствие на турските специални служби. Точно от тях можела да идва опасността за Доган, предполага проф. Радулов в коментар за ПИК.

"Тази история с охраняванията е по-скоро въпрос на престиж. Иначе, ако са решили да убият някого, такава охрана не би могла да го опази", поясни проф. Николай Радулов.

На въпрос на ПИК дали почетния председател на ДПС може да бъде опазен от НСО, ако някой е решил да го убие, експертът по сигурността Боян Чуков отговори така:

"Като се има предвид, че са убити четирима американски президенти, при положение че техните специални служби разполагат с по-голям бюджет от бюджета на нашите, умножен по пет.....".

"Иначе нямам идея откъде би могла да идва опасността. Не следя контактите му. Но съм категоричен, че НСО не може да назначи охрана, без да има постъпил сигнал за опасност", поясни Боян Чуков. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(28)
1
Тази на Доган, на Борисов и на Цацаров или на Симеон? Кой създаде държава да смазва народа си? В каква война?
2
Антон Тодоров и Харизанов да се изкажат
3
ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ МУ ДЕЯНИЯ В ЛАГЕРА БЕЛЕНЕ. ОТ ОБИЧТА НА ЛАГЕРИСТИТЕ.
4
Ах ти старо пробито Корито(върбово) да не би да имаш сливи във устата......Я развий темата,та ясно да стане на този народ защо му вдигат данъците......????
5
Бор. кога ще излезе пред народа по ТВ и ще каже истината дал ли е дума на своят сътворител и откривател Царя да уреди “Царските имоти”???
6
БАЙ ТОДОР ОЦЕЛЯ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ГО Е ТЪРСИЛ. А ТОЗИ КРАДЕЦ МОЖЕ ДА ЗАМИНЕ НА ОНЯ СВЯТ НЕ ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ, А НЯКОЙ ОТ НАДЦАКАНИТЕ ПРИ КРАЖБИТЕ МУ. А, НИЕ - РАЯТА, САМО ЩЕ СИ ПСУВАМЕ И ЩЕ СЕ ПЛЮЕМ ЕДИН ДРУГИ. ТЪПО, РОБСКО ПЛЕМЕ !
7
ДА СИ ПЛАЩА САМ! ИМА 1-2 МИЛИАРДА А КАКВО Е РАБОТИЛ И ТОЙ НЕ ЗНАЕ?
8
Доган та Доган кой знае защо толкова го величаят. Нали той стана причина ДПС да е аут от властта вече дълго време. Да не говорим, че е един от българските олигарси. Да не говорим за имотите му, които и той не може ги изброи. Никой не го пита откъде са му парите, какво работи и какви данъци плаща. Типичен държавен хрантутник овладял електората си с фалшиви заслуги още от времето на агент Сава.
9
...не е ли частен гражданин? Поне така така твърдят oт неговата партия. Hе могат ли да платят охраната на почетния си председател. Защо народа трябва да плаща. Кои други частни граждани пази НСО? Президентството да даде отчет. Нали иска прозрачност.
10
Лиготиите на НСО/УБО/ край нямат.Ако имам власт бих ги закрил!!!!
11
Колкото Комунизъма и Социализъма бяха и са реални в България
12
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
13
Нали е бизнесмен,може да кацне на ръката на Първанов!Да половуват дребен дивеч!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
те ако искаха да го убият разните агентури, отдавна вече наследниците да са профукали Сараите барабар с всичките обръчи, огледала и централи. и на другаря Костов като цивилно лице с голЕмо значение за националната сигурност да му назначат шофьори, зер нали един индивид в деня на Костинброд подгря публиката с разходка из двора му, да го наблюдават по-отблизо какви ги мудри в часовете по йога
16
НЕ СЕ ПЛАШИ ЧЕ ПИША С ЕДРИ БУКВИ...БАЯЗИД СВЕТКАВИЦАТА ТВОЯ КУМИР ТИ ПРАЩА МНОГО ДОБЪР ХАБЕР ...'' ТИ СИ ВЕЛЕК ИЛЮЗИОНИСТ И МИНАВАШ ПРЕЗ СТЕНИ И ВЪРВИШ ПО ВОДААА..ЩЕ НАДЖИВЕЕШ ДОРИ ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯЯЯЯ...ПАРТИРЕХБЕРИИИ..АЙЙ НАЗДРАВЕЕЕ.''.аадд джая
17
Ко не, откъдя на къдя ша го вардят тоя нехранимайко бря. ИШмен ма заплашват цигани, комунисти и бабата дори, но охрана за меня няма за Чалмата има. Ега ти демокрацията, а Левски казваше, че при демокрацията всички сме равни.!!
18
Тази вечер протеста на майките на деца с увреждания са подкрепени от таксиджиите в София. Това вече няма да е полезно за кожата на доцент Борисов. Само с писане на статийки в този сайт няма да стане. Инж. Борисов може да бъде одма свален от власт. Вчера на всички протести на граждани срещу цените на горивата са искали оставката и на премиерът д-р Борисов. Беновска съм и питам, защо при това положение Heдялкo отново се тумори на бюрото си и се чуди какво да измисли за впитите дънки на Десислава Радева ? Вместо като внук на партизанин да поведе четата и да браним властта от която цоцаме. И накрая да ни предаде, като внук на същият партизанин.
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Ахмед щом има пари за ТЕЦ Варна значи има пари и за охрана! Не съм съгласен да му плащам пазвантите!!!!
21
алоо,кво пишете,не си ритайте лочника ей
22
верно Бойо и ГРОБ скоро ще дадат фира. Мутрата-божество съвсем оплете конците - вече не знае на кой да се кланя.
23
Не е само Турция, която иска да види Хидроинженероглу в полегата секция! Що не си зададете въпроса защо повече от четвърт век въпросният дръндар не ходи в чужбина – нито в Турция, нито другаде?
24
Близо е времето, когато разпределящият порциите- резидентът на кгб Доган и всичките руски шпиони у нас ще бъдат изправени до стената и разстреляни от Военния трибунал. Тези хора са с нисък интелект и не могат да си представят това, което ги очаква...
25
Свалиха охраната и служебната кола на Омбудсмана,а тоз помияр с какво е по-заслужил,а?А ДА ВИДИМ КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА ,ПРОКУРАТУРАТА,СЪДА,ТА ДА СЕ ВИДИ ВЕЛИКИЯ ,ДАЛИ Е БИЗНЕСМЕН,ПОЛИТИК ИЛИ ОБИКНОВЕН КРАДЕЦ.ОБИКНОВЕН ЧОВЕК БИ ОСЪДЕН САМО ЗА ДУМИТЕ МУ,КАМО ЛИ ЗА ИМОТИ И БИЗНЕС ,КОИТО СА АБСОЛЮТНО НЕЧИСТОПЛЪТНИ И НЕДОКАЗАНИ,КАТО НА ГОЛЯМ КРАДЕЦ!1 АИДЕ ББ ЧАКАМЕ ,ЦЦ ЧАКАМЕ ДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ РАЗБОЙНИЦИТЕ!!! А ДАНО,АМА МЕ СЪМНЯВА,ЗАЩО ЛИ? А С
26
И КАКВА НАЦИОНАЛНА ЦЕННОСТ ПРЕДСТАВЛЯВА ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ГЕРОЙ,ТА ДА ГО ОХРАНЯВАТ?!ДО СЕГА ОСВЕН ЧЕ ТОЙ ИМАЛ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ И РАЗПРЕДЕЛЯЛ БАНИЦАТА,ДРУГО СЪЩЕСТВЕНО ОПАСНО ИЗКАЗВАНЕ ОТ НЕГО ,ИЗВЪНРЕДНО СМУЩАВАЩО НЕ СМЕ ЧУЛИ.А,И ТЕЗИ МАРМУНЧОВЦИ ОКОЛО НЕГО,КОИТО НАПРАВИ НЕСМЕТНО БОГАТИ-ОПРЕДЕЛЕНИ ТЪПАНАРИ-ДАНЧО МЕНТАТА И ДЕЛЯН ПРАСКО????НЯМА КАКВО ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ НЕГО,НИЩО НЕ НИ ЗАПЛАШВА,ДОКАТО СМЕ ЧЛЕНОВЕ НА НАТО,БОЙКО Е КОЛОС В СРАВНЕНИЕ С ТЕЗИ МУНЧОВЦИ-ПРЕДАТЕЛИ,ИМПЕКСОВАТА НИНОВА,КОЯТО НОСИ ГЛАВАТА СИ САМО ЗАРАВНОВЕСИЕ,И ОСТАНАЛИТЕ ГЛУПАЦИ-ПРЕДАТЕЛИ И КРАДЦИ ОКОЛО НЕЯ.ВАЛЕРИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДДАВА НА РЕКЕТА НА ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ,ПОЗДРАВИ ЗА ТОЗИ КОРАВ БЪЛГАРИН!!!
27
Охрана трябва даде организира веднага на тюфлека Н'ялко Тлъстогнусний, щото пада правителството начело с доцент Борисов. А доцента спуска задачи, кого и колко да се омаскарява, дава и пари за тази "дейност". Дръндара крепи доцента на власт, ползва НСО и колко ни струва на година? Милиони!!! Защо???? Сгромолясва се архитект Борисов, разпада се измисленото му правителство, с три вицета, кой от кой по/голем иДЕот.
28
Дядо Пенчо от разложкото село Сухаче го заплашва съседът му-циганин, че ще го убие. Веднага охрана от НСО. Нали така е при демократичните страни. Дядо Пенчо също е гражданин, макар и от село!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 15144
архив

Чък Норис не сънува кошмари, кошмарите сънуват Чък Норис!

няма нови новини
Днес: 212
hot
най-четени новини в момента
сега
3075
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Огнен ад в София - черни кълба дим се издигат над столицата (СНИМКИ)
x
Астролог: Денят е посветен на любовта
x