СЗО: Дискриминация е държави да затварят границите си за неваксинирани

Европа

СЗО: Дискриминация е държави да затварят границите си за неваксинирани

3956
на 14.10.2021
СЗО: Дискриминация е държави да затварят границите си за неваксинирани
Автор:   ПИК

Световната здравна организация се противопостави на изискването на някои държави ваксината срещу коронавирус да бъде предпоставка за влизане в страната.

препоръчано

"Съгласно международните здравни разпоредби ваксините трябва да бъдат одобрени от СЗО и да бъдат достъпни за абсолютно всички, преди да бъдат предпоставка за пътуване. В тази връзка СЗО не подкрепя използването на сертификат като предпоставка за международни пътувания заради дискриминационния достъп на ваксините до хората в богатите и в по-бедните страни", съобщиха от пресслужбата на организацията.

Генералният директор на СЗО Тедрос Адан Гебрейесус не веднъж обръща внимание на отказа на някои държави да приемат ваксинирани с нерегистрирани ваксини граждани, въпреки че препаратите са одобрени за спешна употреба, информира БГНЕС.

Сподели:
Бомба x
МИСТИЧЕН ДЕН: Тази чудотворна икона на Света Богородица излекувала тежко болната сестра на патриарха, а в българските храмове се извършва специален молебен - ето за какво МИСТИЧЕН ДЕН: Тази чудотворна икона на Света Богородица излекувала тежко болната сестра на патриарха, а в българските храмове се извършва специален молебен - ето за какво
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков посрещнат с викове “Победа” в Търново: Поканих Радев на диспут, но от 7-и октомври няма отговор. А би трябвало мен да ме е страх (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков посрещнат с викове “Победа” в Търново: Поканих Радев на диспут, но от 7-и октомври няма отговор. А би трябвало мен да ме е страх (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това