СИГНАЛ В ПЕРНИК: Гъста бяла пяна покри река Струма (ШОКИРАЩИ СНИМКИ)

Региони

СИГНАЛ В ПЕРНИК: Гъста бяла пяна покри река Струма (ШОКИРАЩИ СНИМКИ)

14338
на 12.06.2019
СИГНАЛ В ПЕРНИК: Гъста бяла пяна покри река Струма (ШОКИРАЩИ СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

РИОСВ – Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма. Сигналът е за пяна в коритото на река Струма в участъка от моста на квартал „Мошино” в Перник по течението на реката към центъра на града.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Той е подаден от живущи в района на зеления телефон на екоинспекцията, както и на тел 112 и на дежурния телефон на Общински съвет за сигурност на Община Перник.

Извършена е незабавна проверка, като е обходено коритото на реката в пет участъка – от центъра на града срещу течението на реката до кв. "Мошино", съобщават от РИОСВ.

Локализирано е мястото на заустване на замърсени води – бетонов колектор на левия бряг на реката, който е заустен след моста на кв. Мошино.

При проверката е установено, че от колектора изтича вода с бяла пяна. Пяната е по повърхността на водите в определен участък. Не е установена миризма на химикали или гнилостни процеси във всички проверени участъци, нито наличие на умряла риба.

По искане на РИОСВ - Перник ИАОС - София е взела водни проби за  извършване на последващ лабораторен анализ. Резултатите ще бъдат обявени допълнително.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 125
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК