СИГНАЛ ДО ПИК: Берковица пламна от коронавирус - огромен скок на новозаразените само за ден! Старчески дом и шивашки цех станаха огнища на заразата

Животът днес

СИГНАЛ ДО ПИК: Берковица пламна от коронавирус - огромен скок на новозаразените само за ден! Старчески дом и шивашки цех станаха огнища на заразата

43365
на 04.11.2020
СИГНАЛ ДО ПИК: Берковица пламна от коронавирус - огромен скок на новозаразените само за ден! Старчески дом и шивашки цех станаха огнища на заразата
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Огромен скок на новозаразените с коронавирус в община Берковица се наблюдава през днешния ден. За това алармират жители на града пред агенция ПИК. По думите им новозоразените в града до този понеделник са се движили в рамките на 2-3 души дневно. Във вторник обаче излиза информация за 9 нови случаи, а днес те са цели 61.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Това е огромен скок в броя на новозаразените само в рамките на денонощие, при положение че градът е с население от едва 12 000 души.

В сигнала си до агенция ПИК местни жители изразяват своите опасения, че старческият дом в града и шивашкият цех "Капаска" са се превърнали в огнища на коронавируса.

От информацията, изпратена до нашата агенция, става ясно, че ръководството на цеха е тествало всички 150 души, които работят там, но все още няма официална информация дали има и колко са положителните проби.

Агенция ПИК се свърза с административния секретар на РЗИ-Монтана Николета Белчева. Пред медията ни тя потвърди, че има заразени хора от старческия дом в Берковица, но все още нямат данни за заразени служители на шивашкия цех. По думите й нейни колеги в момента проверяват местоработата и контактните лица на новзоразените.

Медията ни разговаря и с управителя на старческия дом в града Ради Иванов. Той потвърди, че има заразени с коронавирус както и сред домуващите, така и сред персонала.

"Тестването при нас върви от петък. От 66 човека персонал до този момент 15 са установени с коронавирус. От домуващите от 150 човека 33 са положителни. От всички, които са с положителен ПСР, само трима човека от домуващите са с по-висока температура", заяви пред ПИК директорът на старческия дом.

Той изрази надежда, че заразата ще бъде овладяна и че заразените хора сред персонала и домуващите ще прекарат по-леко болестта.

Междувременно читатели на агенция ПИК от Берковица алармират още, че в този критичен за града момент кметът на общината Димитрина Каменова е в отпуск.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
Политолог с неочаквана прогноза пред ПИК TV: ГЕРБ губят избиратели, но ще вдигнат проценти! ППДБ - явно надолу, БСП ще се бори да влезе в НС (ВИДЕО) Политолог с неочаквана прогноза пред ПИК TV: ГЕРБ губят избиратели, но ще вдигнат проценти! ППДБ - явно надолу, БСП ще се бори да влезе в НС (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК