СИГНАЛ ДО ПИК: Морално ли е босът на "Трейс" да заема академичен пост в държавен университет след обвиненията на прокуратурата за 20-те трупа край Своге (СНИМКА)

Животът днес

СИГНАЛ ДО ПИК: Морално ли е босът на "Трейс" да заема академичен пост в държавен университет след обвиненията на прокуратурата за 20-те трупа край Своге (СНИМКА)

82157
на 18.04.2019
СИГНАЛ ДО ПИК: Морално ли е босът на Трейс да заема академичен пост в държавен университет след обвиненията на прокуратурата за 20-те трупа край Своге (СНИМКА)
Автор:   ПИК

Нов скандал разбуни духовете около строителния холдинг "Трейс" след днешните разкрития на прокуратурата, че една от компаниите в него "Трейс София" според разследващите носи вина за смъртта на 20 човека в кървавото меле край Своге. Затова и към обвинението е привлечен директорът й инж. Бисер Иванов, за когото ПИК информира подробно, и който е получил мярка за неотклонение гаранция от 15 хил. лв. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Големият бос на холдинга е инж. Николай Михайлов, който според сигнала до ПИК до ден-днешен заема академичен пост в държавен университет - Университета по архитектура, строителство и геодезия.

"Не е ли основателно академичната общност в нашия уважаван университет да повдигне въпросът за оставката на собственика на "ТРЕЙС" проф. д-р инж. Николай Михайлов. При тези сериозни разкрития на прокуратурата, не трябва ли да бъде освободен като ръководител на катедра "Пътища", щом една от неговите компании е заподозряна от българската прокуратура, че е построила некачествено пътя за Своге", пишат от университета читатели на медията ни, пожелали анонимност.

ПИК припомня, че от изявленията на говорителката на прокуратурата стана ясно, че е установена причинно-следствена връзка между катастрофата и смъртта на 20 човека и некачествения път. Проверяват се и съмнения за спестяване на пари от гаранцията на пътя, която е била в размер на 2 млн. лв., както и още поне толкова, спестени от полагане на некачествени материали, като точният размер предстои да се установи от експертизите. 

"Нелепо е този човек да продължи да оглавява тази престижна катедра в държавния университет и да обучава бъдещите български строители на порочните практики от неговите фирми", категорични са в сигнала си до ПИК служителите от УАСГ.

Справка в сайта на университета пък сочи, че и до момента Михайлов заема ръководния пост в катедра "Пътища и транспортни съоръжения". 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК