Синът на Апостол Карамитев стана дъновист след трагедия (Снимки)

Лица

Синът на Апостол Карамитев стана дъновист след трагедия (Снимки)

37780
на 06.09.2023
Синът на Апостол Карамитев стана дъновист след трагедия (Снимки)
Автор:   "Ретро"

Последвайте ни в Google News Showcase

Момчил Карамитев – син на големия актьор Апостол Карамитев, се е съвзел от жестоката лична трагедия, която преживя, благодарение на учението на Петър Дънов. Момчил призна, че е станал официално част от Бялото братство и за пръв път този август присъствал на сбирката на последователите на Дънов на Рилските езера. Там братството ежегодно се събира, за да посрещне Слънчевата нова година, която приживе Учителят им почитал. Момчил танцувал паневритмия – системата от гимнастически музикални упражнения, за които се счита, че имат целебен ефект върху човешкия дух и тяло, създадени от Дънов, заедно с куп негови последователи.

препоръчано

Тази година над 2000 души редом с наследника на Карамитев се включиха в мистичния ритуал край езерото Бъбрека в Рила планина. Синът на актьора споделя, че към философията на Петър Дънов се обърнал след трагичната загуба на съпругата си, която почина след тежка битка с рака преди 3 години. Италианката Габриела, с която бяха щастливо женени и обикаляха света, издъхна по време на курса си химиотерапия в китайска болница. Няколко месеца преди това Момчил създаде благотворителна кампания в нейна помощ и апелира към всички свои приятели и познати в социалните мрежи да му помогнат да се пребори за живота на своята съпруга. За отрицателно време се събраха достатъчно средства, които им позволиха да заминат незабавно за лечение в болница в китайския мегаполис Гуанджоу. Лечебното заведение им бе препоръчано от техен приятел, а екипът от специалисти там давал най-добри шансове за Габриела. Въпреки че тя се подложи на агресивна химиотерапия, ракът ѝ бе в напреднал стадий и я победи.

Момчил бе сломен дълго време след загубата, преди отново да се завърне към социалния живот и общуването с хора. Жена му беше моден дизайнер по професия и бе родом от италианската столица Рим. Двамата са живели и на Ботуша, и в САЩ, където Карамитев-младши се занимаваше с кинорежисура, но не се представяше с истинското си име, а с псевдонима Макс Фрийман. Момчил и Габриела имат син Марко, който живее в Италия със семейството си. След кончината на съпругата си наследникът на кинологендата Апостол Карамитев реши да остане в родната си София и да прекрати странстването в чужбина. Тежката загуба го накарала да преосмисли и отношенията със сестра си Маргарита, която пък е емигрант в Канада от 20 години. Двамата преди година си простили всички грехове и отново общували редовно. В началото на пролетта Маргарита бе за кратко у нас.

На 17 октомври се навършват точно 100 години от рождението на техния знаменит баща Апостол Карамитев. Кръглата годишнина се отбелязва с различни събития в цялата страна от няколко месеца насам, а официални чествания с участието на Момчил ще има и наесен.

Момчил (в гръб) танцува паневритмия на Рилските езера

Синът на актьора със съпругата си Габриела, която почина преди 3 години

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват САМО В ПИК! Алена с хороскоп за неделя - Раците да не взимат прибързани решения, Везните да не пътуват
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК