Вход
София
Времето в София 6 o C

СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ: Комисия „Антимафия“ с куп нарушения при проверката за конфликт на интереси срещу Румен Радев! Зам.-шефът Славчев не събрал доказателства дали Десислава е била любовница на командира си (СНИМКИ)

СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ: Комисия „Антимафия“ с куп нарушения при проверката за конфликт на интереси срещу Румен Радев! Зам.-шефът Славчев не събрал доказателства дали Десислава е била любовница на командира си (СНИМКИ)

на 08.08.2019
161793
35
СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ: Комисия „Антимафия“ с куп нарушения при проверката за конфликт на интереси срещу Румен Радев! Зам.-шефът Славчев не събрал доказателства дали Десислава е била любовница на командира си (СНИМКИ)
Автор: ПИК
08.08.2019
35
161793

Румен Радев не е оневинен за конфликт на интереси след проверката на КПКОНПИ по сигнала, подаден от ПИК, че е назначил неправомерно на два щата настоящата си съпруга Десислава Радева, докато е бил командир на Военно-въздушните сили. Освен това разследващите от „Антимафия“ под ръководството на зам.-председателя Антон Славчев не са събрали никакви доказателства дали Радев и тогавашната му пиарка са живели заедно, нито са разпитали свидетели. По този начин скандално за претупали проверката и потулили конфликта на интереси.

Това разкриха пред ПИК трима независими топ юристи, анализирали решението на антикорупционната комисия.

Разследващите от „Антимафия“ съобщават в проверката си единствено, че давността за това деяние, както и за купуването на ведомствено жилище и паралелното ползване на второ, е отминала, поради което няма какво да разследват.

„Това по никакъв начин не означава, че няма конфликт на интереси и нарушение при назначаването й на два щата или при ползването на два ведомствени апартамента. Затова и такова нещо не пише в решението, а само отчитат изтеклата давност“, коментират адвокати.

Юристите обаче откриват и нещо доста по-сериозно, което кой знае защо е укрито в проверката на КОНПИ.

От две заповеди от април и май 2016 г., издадени от Румен Радев, публикувани и в решението на „Антимафия“, с които тогавашният шеф на ВВС е наредил да се изплати допълнително възнаграждение на Десислава, става ясно, че тригодишната давност не е изтекла. Тъй като сигналът на ПИК е подаден във въпросния срок, буди недоумение защо от комисията не са разследвали конфликт на интереси по тази точка.

 „За тези две заповеди разследващите е трябвало да извършат пълна и подробна проверка за конфликт на интереси, тъй като те попадат в срока и не са извън давност. Те обаче не са направили това, а се оправдават, че от събраните доказателства не се е установило да живеят на един и същ адрес. Доказателствата, които са изискали обаче са само документални и е ясно, че няма как в някакви бумаги да се съдържат данни дали Радев е живял по това време с Десислава. Никъде никой не се регистрира с кого живее.

Подобни доказателства могат да се съберат само с разпити, които обаче скандално не са направени. Не са разпитани нито те двамата, нито техни съседи, роднини или близки, нито наемодателката на жилището, което е обитавала Десислава, а след това ПИК публикува снимки, че от него влиза и излиза и на практика живее Румен Радев“, коментираха адвокатите.

Медията ни още през лятото на 2016 г. установи и показа в кадри, че Радев живее под наем в апартамент с Десислава, тогава все още Генчева. Снимките бяха направени дни след напускането на ВВС от страна на двамата. Скоро след това те са сключили и граждански брак, което ПИК също разкри, а по същото време самите те си признаха в интервю за столичен вестник, че са двойка и са заедно отдавна, запознали са децата си и прочие.

Защо тези свидетелства не са взети предвид от КОНПИ при разследване на конфликт на интереси е въпрос, на който според юристите зам.-шефът Антон Славчев и тримата му колеги, разписали решението, трябва да отговорят пред прокуратурата. Ако умишлено на са извършили пълната проверка и са работили в посока всячески да се постараят да потулят случая, въпросът следва да притесни силно държавното обвинение относно начина на работа на комисията по проверки, касаещи висши кадри като Румен Радев.

„За да е наличен конфликт на интереси са нужни три условия – длъжностно лице, което в случая с Радев е налице, да е извършил действие по служба, което също е факт с тези две заповеди, и да има частен интерес. От КОНПИ обаче не са направили нищо, за да установят наличието на частен интерес и само отчитат, че не са събрали данни за свързаност.

Как да ги установят обаче, като не са ги търсили?

В началото на решението, където са изброени доказателствата е видно, че няма нито един документ за изискано и събрано доказателство в посока на съвместно съжителство или лични отношения. Тоест, такива изобщо не са търсени“, разкриват още юристите, които разгледаха подробно казуса.

Според адвокатите казусът с конфликта на интерес от страна на Радев и Десислава е идентичен с този при проверката на апартамента, ползван от финансовия министър Владислав Горанов. При сравнение на двете решения веднага се вижда, че в случая с Горанов разследващите са изискали и събрани пълен набор от данни относно отношенията му с неговите кумове, което включва и доста свидетелски показания на абсолютно всички страни, включително съседи.

„Комисията е трябвало да снеме обяснения от съседите, от наемодателите и от роднини, за да се установи откога са живели заедно и дали е наличен и третият елемент – частен интерес на Румен Радев. Не може нещо, което е публична тайна и се признава от самите тях, да не е установено от разследващите.

Излиза, че те просто не са си свършили работата, както трябва, само и само да не установят конфликт на интереси на президента.

Къде се регистрира, че някой живее с еди кого си? Никъде. Единственият начин да се установи е със свидетелски показания, каквито не са взимани. Тоест, те се оправдават, че няма събрани доказателства, но как да има такива, като не са търсени изобщо?“, категорични са и тримата независими юристи, обследвали казуса.

По думите им решението на КОНПИ по процедура се изпраща в прокуратурата и именно там обвинението трябва да си свърши работата, да установи пропуските на антикорупционната комисия и да възрази срещу претупването на проверката. Дали това ще бъде направено предстои да стане ясно в едномесечен срок.

Паралелно в КПКОНПИ тече е проверка относно налично престъпление по служба срещу Румен Радев. Тя все още не е приключила и е доста по-сериозна, тъй като при престъпленията няма срок за давност, както е с конфликта на интереси.

„Настоящото решение на КОНПИ третира само част от данните в сигнала срещу Румен Радев – конфликта на интереси.

По-ключове е другата проверка – за наличие на престъпление в комисията за антикорупция. Там няма давностен срок и ако се установи такова, данните ще бъдат дадени на прокуратурата за стартиране на досъдебно производство.

Тъй като Румен Радев има имунитет, в момента такова срещу него няма как да се образува, а това може да стане след като изтече президентският му мандат“, разкриха още адвокатите. Те обаче отчитат, че ако и проверката за престъпление протече по същия начин, без да се направи необходимото за събиране на доказателства, и тази проверка ще бъде потулена и ще завърши в полза на Румен Радев.

Ето и решението на КПКОНПИ, от което са видни въпросните пропуски, описани от юристите, на вниманието на прокуратурата:

От първите три страници, на решението, в които се изброяват събраните доказателства става ясно, че разследващите изобщо не са търсили данни за наличие на лични отношения между Радев и Десислава, за каквито признаха самите те в интервю дни след като напуснаха ВВС и вече не бяха шеф и подчинената му пиарка

На страница 4 от решението е видно, че Радев е подписал две заповеди за допълнително възнаграждение на Десислава, тогава Генчева, които не са с изтекла давност за конфликт на интереси

На стр. 7 от решението от КОНПИ признават, че не са открили данни Радев и Десислава да живеят заедно - доказателства, които не са й търсили. Затова приемат, че те живеят заедно от датата на брака - нещо, което самите Радеви признаха, че се е случило по-рано и връзката им е от доста преди сватбата

Снимките на ПИК от лятото на 2016 г. показват, че Радев и Десислава живеят в един и същи апартамент заедно

 

Сподели:
Напиши коментар »
(35)
1
ЗАДУНАЙСКА РАЯ ЧЕСТИТО ! ИМАТЕ ЦИГАНКА-КЮЧЕКИНЯ ЗА ПРЕЗИДЕНША ! https://s11.postimg.cc/65x683q4j/Desy_Ciganka.jpg Първата Дама Носи Всички Черти на Човек от Малцинствата ! Деси е Развела ФАТМАКА с Циганска Магия ! Казах ли ви че Тази Държава не е Българска а Долнопробен Славяно Мангалски КЕНЕФ ? ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗAДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА! ИЗБИВAЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРEПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/russiangenocide.html
2
ДА СЕ ЗНАЕ: ФАТМАКА Радев Не е ЧОВЕК, Той е КОМУНИСТ, На ХРАНИЛКА в НПО Москва ! ПЕДОФИЛА от ДС Гоце Първанов Назначи ФАТМАКА-КОМУНИСТ Румен Радев за Генерал ! Присъдата е Ясна: Да се ИЗБИЯТ Семействата на Болшевишките КОПЕЛЕТА ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
3
Пик за пореден път доказахте, че сте жълта медия
4
А СВИНЯТА СМЪРДЯЛКО,ЛЮБОВНИК ЛИ Е ТИКВУН ИЛИ Е САМО ЗА ЕДИН ПЪТ?
5
НА ТИКВУН,КАТО ПИША ЗА НЯКОЙ ОТ СМЪРДЯЛКОВЦИТЕ,БЪРЗАМ И БЪРКАМ.ИЗВИНЕТЕ.
6
ПИК, Вие наистина сте върхът на тъпото и простото!
7
Импийчмънт преди 2021?Меркел е на линия.
8
Изглежда че все пак президента и БСП са овладяли комисията. Имаше сигнал за теч на информация от комисията към Позитано.
9
Такива неосъзнати нещастници сте, че на човек му става кеф
10
Тоя УШАТ КРАТУН да си ходи на селу ,,, барабар с Деса Талпата на Слави либовница и с предишен мъж БСПедеругаТА Гологлава = Свиленски ... ОВЪРЗАНИ СА КАТ СВИНСКИ ЧЕРВА ГоМнени ................!
11
Прост, прост, много прост, по - прост, най прост = ПИК + Пидялко.
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
отговор на коментар
Че съм в медицинско състояние имаме и документи,но,,Сватбата на най- добрият ми приятел" свърши с песен и друг гей!
14
Цяла България знае, че Румен Пъпката плющи любовницата си през работно време и и плаща с държавни пари, само Импексовата комисия анти мафия не знаела. Но така е в паралелната държава на Импексовата барсала!! ...................................................................................................................................... Затова продължавам да питам, импексовата Курабия, Румен Пъпката, омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “защото са цоцаалисти“, както и Сарайската Чалма, как така крадливата кучка Йо, има три къщи за гости и то с басийни, а аз нито една. Как така Импексовата курабия, приватизира и източи милиони долари от Импексовото дружество, а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Как така Сарайската Чалма приватизира ТЕЦ Варна, а аз нямам дори един фотоволтаичен панел. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската им партия. Толкова ли съм глупава, или само защото не съм цоцаалистка с шалвари, затова не можах да си вредя, или защото не съм била ДС доносничка, и не съм близала сладоледа, на ничий премиер с чалма, както Импекса и Кучката Йо!!
15
Vsichki vav vlastta imat liubovnici,haide razsledvaite gi,da ne e samo Radev - Cvasko,Boko,Gorancho,D,vALCHEV,sVINAROV,m.nAIDENOV,dANIEL kIRILOV,cVETA kARAIANCHEVA,kORNI,mILIONCHEVA, bsichki,vsichki!!!
16
За това никъде не допускат слугинажните хамали на този кенеф, защото мърсят и осмърдяват всичко, до което се докоснат.За опростените милиони от КТБ станаха за резил и презрение на всички останали нормални
17
Имам усещането, че ПИК доброволно са влезли в ролята на ползваната "полова кърпа" и знаят всьо и вся за отношенията в тази двойка- и преди, и сега !!!
18
само кажете кого искате за президент
19
Всеки Божи ден,ще се намери кой да мисли за Президента в тези горещници,раздухвайки вълната около м....е му.
20
Някой май е светил на любовника и любовницата ,може ли малко пикантерия ,вместо тези таблици!
21
Президентът разбира от всичко-от журналистика, говореше за някакви прожектори, от БАН, от строителство на пътища, от чума по животните.Разбира и от шуро-баджанизъм, осван баджанаците и тъща си е уредил на служба при него, не е забравил номерата как да се плаща на секратарка втора заплата, за да я чука на бюрото! Настигна го народната любов, самолета му падна окончателно, за това е толкова зъл, злобен и завистлив, особено към Плевнелиев! Двама Президенти, две Дески, ама два различни свята! Джендър си е Радев с траверсата, Пич си е Плевнелиев с красавица и син!
22
А бе, Маструбаркова, ти да не си лежала в чаршафите на генерал Радев, че да знаеш по кое време е имал любовница? Като л@йнян бръмбар си във фекалиите.
23
Така наречения президент е крайно време да се преквалифицира в пазач на паркинг, да си залепи в кабинката портретите на Живков и Путин и да миряса най-после.
24
ТИКВАТА ВИ НАБУТА ГРИПЕНА С ИЗБОРА НА ЦАЧЕВА.
25
Радев си има КОНПИ, скроиха номер на Пламен Георгиев, иска да си има и главен прокурор, подклажда протести срещу номинирания от професионалисти Иван Гешев, иска да си има правителство.... иска, иска, иска .. но няма да го получи, тоя неморален, корумпиран нагъл руски измекяр / решетников, нова съпруга , бивша любовница, груб лобист и комисионер за грипени, екскурзиант , мрази всичко що не е комунист, работи срещу държавнността, плува в блатото, наречено от него България - какво още може... може да не прави нищо, да взема най-голямата заплата в това блато без свян, може да събира и стяга за бой партизански шайки , може да налага вето след вето , за това са виновни тези, който гласуваха за него. Време е за импйчмънт!
26
Срамна постъпка, г-н Радев. Срамна. Като искаш да шибаш срещу заплащане, плати - ама от твоите пари, а не от държавните. Иначе кат говориш за морала, за демокрацията, за народа, много хубаво ги редиш.
27
отговор на коментар
бачо,що си не гледаш бабата ами си седнал като матрозов да браниш умрелите червендалести маймуни или си един от доносниците та за това
28
Вчера четох коментар, че всички от оПИКаната редакция са хванали Ешерихия коли но в мизъците. И вместо да компресирате през задните си части жълтокафява ароматна субстанция, изкарвате я през устите ви, но смърдите ужасно!!! Вие сте мозъчни повърни.
29
ПИКлювци колкото и да пишете и да оплювате Президента има закон и той не го е нарушил Но защо не разследвате и да пишете как вашия любимец ББ подари на ЛЮБОВНИЦАТА си цяла банка
30
Вдигането на самолета не е конфликт на интереси. Конфликт е когато има интерес, а няма вдигане. Няма нищо незаконно и морално укоримо.Само бизнес.
31
ОДА ЗА БОЙКО БОЙКО ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА. ВОЖДА ПРЕД НИЩО НЕ СПИРА. ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ. НИКОГА ТОЙ НЕ ГРЕШИ. БОЙКО ПРИЗНАТ Е СПОРТИСТ: КАРАТИСТ, ТЕНИСИСТ, ФУТБОЛИСТ. ДОКТОР ПО ПОЖАРНИКАРСКИТЕ НАУКИ. НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ. ОТ СЕГА И ЗАНАПРЕД БОЙКО Е ЕЗИКОВЕД. ИЗБОРИТЕ НАШИЯТ МЕСИЯ ВСЕ ПЕЧЕЛИ ГИ НА ВЕРЕСИЯ. ЛИЧНИЯТ МУ ЛЕКАР-ЛЪЧО ВЕЧЕ Е ДОЦЕНТ. БОЙКО ПЪК СЕ ЦЕЛИ...В БЪДЕЩ ПРЕЗИДЕНТ.
32
ХЮМНЕТО СВИЛЕНСКИ Е ПЛЮЩЯН ОТ ФЪРЧИЛАН АНИСНО!
33
It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it! Ahaa, its fastidious discussion concerning this paragraph here at this website, I have read all that, so at this time me also commenting here. It's very effortless to find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this article at this web page. http://foxnews.org/
34
Greetings! Very useful advice within this post! It is the little changes which will make the greatest changes. Thanks for sharing! Ahaa, its fastidious conversation concerning this piece of writing here at this website, I have read all that, so now me also commenting at this place. I could not resist commenting. Perfectly written! http://cspan.org/
35
Howdy! This post could not be written much better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will forward this article to him. Pretty sure he's going to have a very good read. Thanks for sharing! I couldn’t resist commenting. Perfectly written! I truly love your site.. Very nice colors & theme. Did you create this site yourself? Please reply back as I'm trying to create my own personal site and would love to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Kudos! http://foxnews.co.uk
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
След като прокуратурата извади СРС с разговори на Румен Радев, смятате ли, че поведението му е укоримо и той трябва да бъде разследван?
Общо гласували: 1937
архив

В спешния център влиза мъж със забит в главата пирон.
Докторът:
- Ще го вадим ли?
- Да.
- 500 лева.
- Докторе, ама аз съм здравно осигурен!
- По здравна каса можем само да ти го закривим , да не ти закача.

няма нови новини
Днес: 196
hot
най-четени новини в момента
сега
4658
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Погромаджията Костадин Костадинов и "Възраждане" и хора на БСП и Мая Манолова обсадиха Министерски съвет - вклиниха се в протеста на ресторантьорите. Нинова зове за подкрепа и прати депутати! (СНИМКИ/НА ЖИВО)
x
От коя зодия трябва да се пазите
x