СКАНДАЛНО! Харманли пред епидемия от краста! Хората в ужас, искат от Москов да им помага

Региони

СКАНДАЛНО! Харманли пред епидемия от краста! Хората в ужас, искат от Москов да им помага

26344
на 04.11.2016
СКАНДАЛНО! Харманли пред епидемия от краста! Хората в ужас, искат от Москов да им помага
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Общинската съветничка от Хасково Светлана Николова е поискала от министъра на здравеопазването Петър Москов да разпореди спешна проверка за болни от краста в мигрантския лагер в Харманли, съобщи БНР. 

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

В писмото се цитира мнението на педиатъра в лагера д-р Роман Ризов, който потвърждава случаите на краста сред обитателите на центъра като уточнява, че е имало и болни в напреднал стадий. Ръководството на бежанския лагер обаче категорично отричало за болестта. 

Затова общинската съветничка Светлана Николова се обръща към здравния министър с питането, дали е спазен Закона за убежището - чл. 29, ал. 4, който гласи, че чужденецът се подлага на медицински преглед и изследвания и остава под карантина докато станат известни резултатите. 

В писмото се твърди още, че жителите на Харманли са притеснени от евентуална епидемия, тъй като мигрантите са на  свободен режим и се разхождат по улиците на града, разнасяйки навсякъде заразата.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 120
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК