СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ! Висша шефка уличи Денков в лъжа за шестте хиляди мигранти от Сирия и Афганистан

Акценти

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ! Висша шефка уличи Денков в лъжа за шестте хиляди мигранти от Сирия и Афганистан

184469
на 03.01.2024
СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ! Висша шефка уличи Денков в лъжа за шестте хиляди мигранти от Сирия и Афганистан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Засилва се полемиката около това трябва ли България да приеме 6000 мигранти от Сирия и Афганистан от Австрия, за да влезем във въздушния Шенген, видя ПИК.

препоръчано

Припомняме, че вчера от кабинета "Денков" обявиха, че това е лъжа и България няма задължения да приеме такъв брой бежанци. Не на това мнение обаче е председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева.

Тази сутрин Тошева обясни, че 6000 е ориентировъчната бройка на бежанците, минали през България и настанили се в Австрия. Те са предимно от Сирия и Афганистан и подлежат на обратно връщане по т.нар. Дъблински регламент.

Въпросният регламент се изпълнява и към този момент. За справка за последната година у нас са върнати 590 лица.
И ако досега процедурата по връщането беше сравнително бавна, според изтеклия документ на споразумението, който правителството така и отказва да покаже, България се задължава без никакви ограничения да приема обратно бежанци, като гарантира бързи отговори на заявки в рамките на 3 дни.

С потвърждаването на бройката на бежанците, които Австрия се очаква да ни върне, Мариана Тошева на практика уличава в лъжа кабинета "Денков".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК