СКАНДАЛЪТ "ТЕРОРИСТИ" СЕ РАЗРАСТВА! Министърът на транспорта Гвоздейков: Земеделците правят руска пропаганда, Денков правилно ги нарече така

Епицентър

СКАНДАЛЪТ "ТЕРОРИСТИ" СЕ РАЗРАСТВА! Министърът на транспорта Гвоздейков: Земеделците правят руска пропаганда, Денков правилно ги нарече така

74611
на 18.09.2023
СКАНДАЛЪТ ТЕРОРИСТИ СЕ РАЗРАСТВА! Министърът на транспорта Гвоздейков: Земеделците правят руска пропаганда, Денков правилно ги нарече така
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандалът "Терористи“, избухнал след необмислено изказване в събота на премиера Денков, се разгаря със страшна сила. В него се замеси и министърът на транспорта Георги Гвоздейков, който пък минава за един от най-верните, близки и доверени хора на Кирил Петков.

препоръчано

Според него, родните земеделци правили руска пропаганда с протестите си, а Денков правилно ги бил нарекъл "терористи“. Опорката, че протестът е “руска пропаганда” циркулира из социалните мрежи от всички либерални пропагандатори на хранилката на кабинета и соросоидните НПО-та.

Самият Денков пък вече един път отказа да се извини за думите си. 

“Зърнопроизводителите генерират приход от 10 млрд. лева и правят печалба от 2,5 млрд. лева, когато е разрешено. През 2021 година тези цифри са по-малки, което означава, че има покачване. Знаете, че служебното правителство всъщност налага тази забрана чрез искане от Европейската комисия и те не го правят случайно. Знаете, че служебното правителство доста стриктно изпълняваше заветите на Руската федерация. Този процес днес има доста сериозен политически оттенък, който цели дестабилизация. Опитват се да дестабилизират ясната посока, която България има и ясните цели – тези, които пълнят Черно море с дронове, с бомби. Тези, които затрудняват корабоплаването в Черно море“, посочи министър Гвоздейков.

Според него определението “терористи“, което премиерът Николай Денков даде на зърнопроизводителите донякъде, било удачно, изтърси той в ефира на Би Ти Ви.

“Когато поканиш тези хора на преговори, а те откажат и се държат като малки деца и на инат, означава, че те не искат диалог с отсрещната страна и разрешаване на проблема, а конфронтация“, посочи транспортният министър.

“Има решение на Народното събрание, има решение на Европейската комисия и то трябва да бъде спазено. България няма какво да загуби от вноса на украинско зърно, тук става въпрос за осигуряване на по-бързия експорт към страните, които имат нужда от този продукт – като тези от Централна и Северна Африка. Българската държава ще спечели и не малко от ДДС от внос. Неглижира се истината и се опитват да правят пропаганда. Правителството няма да се откаже от тази забрана“, заяви министър Гвоздейков.

“В Черно море отдавна се извършват маневри от страна на руската федерация. Съвсем наскоро те блокираха и икономическата зона в Черно море, което доста затрудни корабоплаването, ограничи възможностите за развиването на икономическа дейност, превоз на товари по море. Проблемът с темата внос на украинско зърно пак тръгва като пропаганда от страна на руската държава. Износът на зърно през Черно море е значително ограничен, да не кажа забранен“, каза още той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК