Скандал! Викове "Мафия" ни донесли рекордната глоба от УЕФА

Футбол

Скандал! Викове "Мафия" ни донесли рекордната глоба от УЕФА

7928
на 08.12.2014
Скандал! Викове Мафия ни донесли рекордната глоба от УЕФА
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

БФС ще обжалва санкцията от 95 000 евро, наложена от УЕФА за мача България - Хърватия (0:1) на 10 октомври. Глобата е рекордна за родната федерация, а след като се запозна с аргументите за нея, футболният съюз ще опита апел, пише "Труд".

препоръчано

Повече от половината от парите - вероятно около 50 000 евро, са добавени не заради хвърлените факли и бомбички от двете агитки, които прекъснаха мача за 4-5 минути. Тази соленичка подправка към наказанието идва за викове „Мафия", чути и записани от делегата на двубоя.Те дойдоха за неотсъдено от рефера нарушение в полза на българите пред дъгата на наказателното поле на хърватите в края на първото полувреме.

Скандиранията не са първи на мач на националите. Такива имаше и при 1:1 с Дания преди 2 г., а тогава делегатът от Израел ги добави към маймунските звуци, издадени от част от феновете към защитника на гостите Патрик Мтилига. И УЕФА не само ни глоби, но и затвори „Васил Левски" за домакинството с Малта от световните квалификации.

БФС ще има заседание на Изпълкома преди 20 декември. На него ще бъде взето решението за новия селекционер, като твърд фаворит продължава да е Ивайло Петев. Очаква се на него да се съберат всички членове на управата. Треньорът ще почне работа от 1 януари 2015-а, като вероятно контрактът му ще е двегодишен.

На заседанието може би ще се обсъди и нова инспекция на терените на някои стадиони преди старта на пролетния полусезон. Повод са притеснителните гледки от Дупница („Марек" - ЦСКА - 0:0) и Варна („Черно море" - „Левски" - 1:0).

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК