Вход
София
Времето в София 0 o C

СКАНДАЛ В БСП: Дърева изригна срещу Иво Христов и Елена Йончева - не гласували позиция за Сталин и Хитлер в европарламента

СКАНДАЛ В БСП: Дърева изригна срещу Иво Христов и Елена Йончева - не гласували позиция за Сталин и Хитлер в европарламента

на 03.10.2019
58928
25
СКАНДАЛ В БСП: Дърева изригна срещу Иво Христов и Елена Йончева - не гласували позиция за Сталин и Хитлер в европарламента
Автор: ПИК
03.10.2019
25
58928

Страшен скандал в Еврпоейския парламент предизвика гласуването на резолюция, която де факто приравнява Хитлер и Сталин като виновници за избухването на Втората световна война, отнела живота на повече от 60 милиона души.

От всички 17 български евродепутати само трима социалисти гласуват против приемането на резолюцията със спорни исторически твърдения. Това са Сергей Станишев, Цветелина Пенкова и Петър Витанов.

Двамата от гражданската квота на социалистическата листа, които взривиха невиждан скандал в БСП при влизането си в нея – бившият президентски шеф на кабинета Иво Христо и водачката на листата – скандалната имотна кралица Елена Йончева, не са се противопоставили на твърденията в резолюцията.

Иво Христов, когото лидерката Корнелия Нинова вкара в листата почти нелегално, заблуждавайки социалистите, че става дума за депутата проф. Иво Христов, се е въздържал. Елена Йончева пък изобщо е отсъствала от заседанието.

Това разкрива журналистката Велислава Дърева. А съпартийаците ѝ са бесни, отвратени и омерзени от поведението на двамата и без това крайно нежелани от тях евродепутати, тъй като тази тяхна позиция в Брюкдел е в пълен разрез с позициите и на левите, и на БСП, която винаги празнува 9 май като Ден на победата и поднася цвета на Паметника на Съветската армия, почитайки я като победителка и освободителка във Втората световна война.

Ето какво написа журналистката Велислава Дърева:

„На 19 септември 2019 г. Европейският парламент (ЕП) прие резолюция „Значението на европейската историческа памет за бъдещето на Европа”. Заглавието е невинно, съдържанието – порочно.

Патосът на резолюцията се побира в следните постулати:

Виновникът за Втората световна война е пактът „Рибентроп-Молотов” от 23 август 1939 г., подбудител на войната е СССР, а Хитлер подрязва розите в алпийската си резиденция и нищо не подозира.

Нацистка Германия и СССР са близнаци, които се сговорили да си поделят света; Третият Райх е агресор, ама не чак толкоз; Хитлер е дребен хищник, нацизмът – леко премеждие, почти приключение.

Червената армия не е освободител на Европа от нацизма, а окупатор и поробител; източноевропейците изнемогват „под съветска окупация повече от половин век, лишени от свобода, суверенитет, достойнство, права на човека и социално-икономическо развитие”.

Президент в кафез. Защо Елена Йончева, Иво Христов и шефът на НСО изоставиха Румен Радев

Президент в кафез. Защо Елена Йончева, Иво Христов и шефът на НСО изоставиха Румен Радев

Президент в кафез. Така най-кратко може да се обобщи...

на 23.08.2019

Русия „изкривява историческите факти” (колко хибридно!); Русия води „информационна война срещу демократична Европа” с цел „да раздели континента ни” (пак!).", пише Дърева във фейсбук. 

В БСП за пореден път се питат: кого изпратихме в Брюксел. И оценяват поведението на Иво Христов и Елена Йончева като срам и позор за социалистите и партията си, като обвиняват за всичко ината и интригите на лидерката си Корнелия Нинова.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(25)
1
Найстина има знак за равенство при националсоциализма и комунизма. Разликата е че Сталин води Хитлер с няколко десетки милиона жертви противници на режима на комунизма. В световен мащаб комунизма е унищожил вътрешни противници няколкостотин милиона. Да!!
2
Дърева Дърева ти не си виновна че с тоя акъл майка те е родила ! Говори си не пречиш на никого ! И ти си приличаш с Христов и Йнчева както Сталин и Хитлер
3
Добре че е Дърева, че тук съвсем бяхте я забравили Милиончева, нарочно ли спряхте да пишете за проверките срещу нея, докъде да що са. Или само Цветанов ви е в главите? Нейните следствия как се движат вече не ви ли вълнува? Що не пратите папараците пред вилата в Драгалевци, там с недекларирания наем?! Мишоци!
4
изпрати пияндурата Слабаков в Брюксел, тя за Йончева се закахарила.
5
Феновете на Андрей Слабаков с преференции го избраха. И той не е от листата на БСП, че Дърева за него да се кахъри. С ъ се пише кахъри, а не кахари, неграмотен троле! Йончева пък водачка ла червена листа, а предаде в ЕП червените бабички фенки на Сталин. Майтап позитански. Ама сега ще чакат Цацаров да й поиска имунитета за пране на пари.
6
ама не и ли личи,че е абсолютен полу-идиот....
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
БСПеерастите са така, когато трябва да защитят поредния диктатор бягат, и се правят на пръднали. Дали ще е СС Момата или Импексовата барсала, все тая резултата е = на Костинбродса брантия, с Московска диплома за уруспия!!
9
Ха ха ха, някой ако си е мислил друго поведение от един дебилен БСПеераст и една червена крадлива кучка, напразно се е надявал... Софиянци, какво може да очакваме Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените олигарси и бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Баневи, Ванко -1 и още лигион крадливи БСПеерасти, готови да заграбят милиардите на София . Софиянци пак искат да ви цакат, с дърти корвети нов бардак да правят. Но ще допуснем ли да сменим, работен кон, за червена проскубана, кудкудякаща кокошка, не вярвам... ..................................................................................................................................... Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка такава, ако не се кани със БСПдирастията да краде. Да не би и братя Галеви да са и навирали нещо с крак, и да са я снимали, че да я изнудват сега...
10
Главный палач СССР Василий Михайлович Блохин. Генерал-майор НКВД. Орден Ленина (1945) 2 ордена Красного Знамени (26.04.1940, 03.11.1944), первый - за расстрел поляков Орден Трудового Красного Знамени (1943) Орден Отечественной войны I степени (1945) Орден Красной Звезды (1936) Орден «Знак Почёта» (1937) знак «Почётный работник ВЧК—ГПУ (V)» № 498 знак «Почётный работник ВЧК—ГПУ (XV)» (1932) Бабеля, Кольцова, Тухачевского, Уборевича, Якира и даже своего начальника, наркома внутренних дел СССР Николая Ежова. Генерал Василий Блохин был палач-рекордсмен: он лично расстрелял 20 тысяч человек, а по некоторым архивным данным - более 50 000.
11
Имам изpигвaщо питане към ПИсКуните _::::_ Питам съвсем сeриозно ,,:,, Коя е пo-красива ,Ивa или Дъpвeна ?...?...Имам изpигвaщо питане към ПИсКуните _::::_ Питам съвсем сeриозно ,,:,, Коя е пo-красива ,Ивa или Дъpвeна ?...?...?
12
АЗ от колко време тук пиша : НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИЗЪМ ИЛИ НОВИЯ БОЛШЕВИШКИ ФАШИЗЪМ БСП ! ТЕ СЕ ЛУДИ КОМУНЯГИ И ТРЯБВА ЛЕЧЕНИЕ НА МОЗЪКА СЪС СИЛНИ СУБСТАНЦИИ !
13
А ДА РАБОТЯТ ПОД СТРОЙ В МЕСОКЛАНИЦИ ЗА ПРАСЕТА ПОД КОНВОЙН И ДА СПЪТ В ЛАГЕРИ И ДА НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ ..ТАКА НАШЕТО БСП ЩЕ СЕ ПРИТОПИ И НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА
14
Не е ли верно,че Сталин поддържа Хитлер със суровини,докато гази Европа?Последния влак е на 22юни.
15
подкрепям гжа дърева
16
Ами защо си сложил 007 а не сложи ''ОО'' та да разбереш кога вали И кога те Опикават като на Дърева дувара та е станал на дърабъра,и двете са на един кантар но отсреща си тъй товарищ и тежите еднакво така показва кантара-паланза А знаеш ли какво Е паланза когато научиш ще разбереш и няма повече да питаш и то СЕРИОЗНО......Кух бостански плод ...Кратуна......????
17
На 23 август се навършват 75 години от подписването на т.нар пакт "Молотов - Рибентроп". Хитлеристка Германия и Съветският съюз се съюзяват - за 22 месеца, които приключват рязко на 22 юни 1941 година. В един секретен протокол пактът предвижда разделянето на Полша, а предрешава и съдбата на балтийските държави, които преминават към Съветския съюз. Финландия, Бесарабия и Северна Буковина също са определени като съветска зона на влияние. За всеобща изненада на целия свят - включително за хората в Съветския съюз и в Третия райх - на 28 септември е подписан и Договорът за приятелство и държавните граници. Сталин и Хитлер фактически се подготвят за подписването на пакта още от 1938, като особено много бърза Хитлер - иска да започне нахлуването в Полша още преди есенните дъждове. Само седмица след подписването на пакта "Молотов - Рибентроп" на 23 август 1939 с нападението срещу Полша започва Втората световна война. А две седмици по-късно и руските войски окупират части от Полша. Победният поход приключва с "побратимяване" на частите на Вермахта и на Червената армия на съвместен парад в Брест. Бригадният командир Семьон Кривошеин и генерал Хайнц Гудериан стоят един до друг. Две години по-късно танковите дивизии на Гудериан вече са пред Москва. "Меденият месец" отдавна е свършил.
18
Вечна дружба с Ким Чен Ун. :-) Да живее братска КНДР. :-)
19
Вечна слава на моите учители Тошо ТИКВАТА, Мао и Ким Ир Сен....ВЕЧНА.
20
червени КОВРИ и ПИДАЛИ
21
отговор на коментар
А днес товарищ Путя е нещо средно - национал комунист.
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Mrsen komunist kakvo ne ti haresva da ima 4astna sobstvenost?Da ti sera v ustata mrasen gjotveren.
24
През 1939г. Sталин си vзе земите до тъй наречената "Линия Кързон". Кръстена е на английски лорд водил разискванията докъде е полското етническо землище на изток. Тази линия е определена от Антантата през 1918г. и определя докъде стига полският етнос на изток.Полша през 1918г. bрутално нарушава правилата по които се възстновяна като държава и окупира литовски,белоруски и украински земи. Тоест Sталин въобще не е окупирал полски земи, а е върнал земи на белоруси,украинци и литовци. Смешното е,че до септември 1939г. днешната столица на Литва,Вилнюс е завладяна nеправомерно от поляците през 1918г. и е в сътава на полската държава.
25
Какви човешки права, какви 5 лева?И в ЕС и в БГ! Съветвам който не вярва да отиде да си потърси работа както в България, така и в коя да е държава от ЕС!Задължителното условие е да бъде на възраст не по-малко от 40-45 години!За възраст 50 и 50+ пък въобще няма да коментирам! И нека да види дали ще му дадат работа или ще го наемат някъде на тия години! А точно това е основно човешко право-ПРАВОТО НА ТРУД И ЖИВОТ! Долу бандитската ГЕРБ и простата Мутро-Тиква-лакеи на ЕС, САЩ и НАТО! Долу извратения и загиващ ЗАПАД!Долу Еврогейския Съюз и Сатанинските Щати! Да живеят социализма и комунизма!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3951
архив

- Здрасти Бай Гошо, как е, биваш ли?
- Абе, бивам, ама преди 5 години от всеки джоб вадех през*рвативи и пиех ракия, а сега във всеки джоб намирам носни кърпички и пия чайчета.

няма нови новини
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
сега
3610
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се срещна с бащата на зверски убитата Андреа и разпореди спешни мерки (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Днес е време за спорт и нови знания - въздържайте се от секс
x