СКАНДАЛ В МРЕЖАТА: Борис Бонев скочи на амбразурата да брани Терзиев от Хекимян и Делян Добрев. И после положението стана превъзбудено...

Акценти

СКАНДАЛ В МРЕЖАТА: Борис Бонев скочи на амбразурата да брани Терзиев от Хекимян и Делян Добрев. И после положението стана превъзбудено...

228814
на 31.08.2024
СКАНДАЛ В МРЕЖАТА: Борис Бонев скочи на амбразурата да брани Терзиев от Хекимян и Делян Добрев. И после положението стана превъзбудено...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Борис Бонев от "Спаси София" скочи на амбразурата да брани кмета Васил Терзиев, след като Антон Хекимян и Делян Добрев го попиляха заради транспортния хаос около пътен възел "Бояна" и по-високата туристическа такса за чуждестранните посетители, предложена от Столична община.

препоръчано

В този ход на Терзиев Антон Хекимян видя опит да се осигурят още пари за безотчетно харчене. "След като разбрахме, че е прахосал 5 милиона лева само за шест месеца от парите на софиянци за командировки - сега кметът на "промяната" планира да вдига туристическия данък. На Терзиев и "екипа" му не трябва да се разрешава да харчи и един лев на София без контрол. С предложението на "Промяната" отново се удря по дребния бизнес и обикновените хора", изригна Хекимян с публикация в социалната мрежа.

Мигом Борис Бонев се намеси под нея с коментар и обвини Хекимян и ГЕРБ в популизъм: "Туристическият данък се плаща от туристите, а не от бизнеса. И това решение е минало със съгласието на този бизнес като задължителна част от Консултативния съвет по туризъм". Хекимян обаче веднага му удари контра: "А за отдаването на частните домове кой плаща?".

Противно на твърденията на Бонев, туристическият бранш категорично възрази срещу обявеното вдигане на туристическия данък. Бизнесът наистина се съгласи с мярката, но не по начина, по който се въвежда. Беше постигната договорка между Столична община и ОП Туризъм тя да бъде съпътствана от промени в Закона за местните данъци и такси, с които да се гарантира, че събраните средства ще отидат целенасочено за развитието на туризма и рекламата на дестинация София. Такава законова промяна трябваше да бъде предложена от Столична община. Което обаче до момента не е направено.

И докато от "Московска" 33 се ослушват по този казус, Борис Бонев реално изкара почти целия си работен четвъртък в социалната мрежа, за да пише плеодарии в полза на Васил Терзиев. Дръпна такава и след поста на Делян Добрев, който се възмути, че трети месец заради затворения за ремонт пътен възел "Бояна" се образуват жестоки задръствания.

Тези дни Столична община си "изми ръцете" с "детелината", като прехвърли проблема на Агенция "Пътна анфраструктура", въпреки че на няколко пъти Терзиев и хората му "издуваха мускули" как ще реконструират съоръжението. 

"Делян Добрев се бил превъзбудил заради затворената детелина", коментира Борис Бонев по адрес на депутата от ГЕРБ, но от "Армията на Добрев" му припомниха  обещанията на Терзиев и компания как ще ремонтират надлеза. И излезе, че тези, които се превъзбуждат колко компетентни и можещи са, прехвърлят задълженията на друг, когато настъпи време да изпълняват обещанията си. 

"Столична община дава заявка да възлага реконструкция на пътен възел "Бояна", който иначе е собственост на АПИ. В началото на август хората на Терзиев започват да търсят фирми-изпълнители, след като обследването показва, че "няма някакви сериозни локални повреди в геоложката основа, няма повреди в бетона и в армировката на съоръжението". В края на месеца обаче изведнъж обектът се оказва за основен ремонт. А той - извън отговорностите на общината.

С други думи, превъзбуждането в ПП-ДБ-Спаси София е толкова голямо и неудържимо, че един пиар не умеят да си направят като хората", коментират от "Армията на Добрев". 

Вижте още:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК