Вход
София
Времето в София 4 o C

СКАНДАЛ В ПИК: Прокопиев извива ръцете на съда. Обикаля важни кабинети в Министерския съвет. Плаши с протести, ако го осъдят

СКАНДАЛ В ПИК: Прокопиев извива ръцете на съда. Обикаля важни кабинети в Министерския съвет. Плаши с протести, ако го осъдят

на 27.06.2020
62632
0
СКАНДАЛ В ПИК: Прокопиев извива ръцете на съда. Обикаля важни кабинети в Министерския съвет. Плаши с протести, ако го осъдят
Автор: ПИК
27.06.2020
0
62632

Утре в 14 часа Спецсъдът ще произнесе присъдата срещу Иво Прокопиев по делото "ЕВН".

В последните дни олигархът очевидно е изплашен и поддържа истерична линия на защита в изданията си "Капитал" и "Дневник".

На практика медиите му са обърнати на адвокатска кантора, забелязват изумени читатели. През час там се пръкват нови и нови прокоби и заклинания какво чудо ще стане, ако бащицата Прокопиев бъде осъден. Как демокрацията ще се свърши, а държавата направо трябва да бъде закрита, тъй като ще се изпразни от смисъл и ще се лиши от най-доблестния си гражданин.

В отчаянието си Прокопиев и соросоидните му кукловоди са активирали всичките си контакти на Запад. В "Дневник" и "Капитал" валят смехотворни декларации на никому неизвестни медийни организации, според които процесът срещу олигарха бил "политически".

Неясно каква политика има в едно дело за чисто икономически престъпления - като например ощетяването на държавния бюджет с 21 милиона лева.

Неясно е и как е възможно Прокопиев да се изживява като жертва на властта, при положение че премиерът Борисов периодически се прегръща с него пред камерите по време на бизнес форумите на "Капитал" в "Шератън".

По признания на самия Борисов всички министри в икономическите ресори от първия кабинет на ГЕРБ са били посочени от Прокопиев. Президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев бе негов съдружник. 

Възможно ли е тогава - поставен в подобен контекст, Прокопиев да бъде мъченик на системата? Или пък процесът срещу него да е политически?

Нелепо е, разбира се. Още по-нелепо и жалко е, че стреснатият олигарх е превърнал уж независимите си издания в агиттабло на кантората "Даниела Доковска - Ина Лулчева". 

Защитната теза е цинична. Прокопиев извива ръцете на независимия български съд. Излиза, че ако съдийката си позволи да го осъди, едва ли не ще извърши престъпление спрямо свободата на словото и медиите?!

Само че делото му няма общо нито с медиите, нито със свободата на словото, а с една цинична борсова спекулация. 

Всъщност от десетилетия Прокопиев ползва медиите си като щит и индулгенция, че прокуратурата няма да го преследва за евентуалните му икономически престъпления. 

По данни на ПИК в последната седмица той и съпругата му Галя Прокопиева отчаяно обикалят дипломатически мисии у нас, както и важни кабинети в Министерския съвет. Целта на совалките е недвусмислена: властта трябва да бъда подплашена и да се опита да повлияе на независимия съд Прокопиев да бъде обявен за невинен!

В противен случай се намеква за организирани протести на дежурните джендъри от "Да, България" и псевдоеколозите около Тома Белев.

Прокопиев знае, че козът с протестите върши работа и обича да спекулира с него. Надява се, че по този начин и сега ще отърве кожата.

Честните хора в България пък се надяват най-после да дойде възмездието за престъпниците, които ограбиха националното богатство по Костово време с помощта на разбойническо-ментърджийската приватизация.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34066
архив

На бара: – За вас? – Искам една „Кока“. – Бъдете малко по-конкретни – кока или кола, че разликата е 128 лв…

 

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СДС крои бъдещето на дясната коалиция с Буруджиева, Антоанета Христова, Огнян Минчев и Антоний Гълъбов (ОБНОВЕНА)
x
НЕОБИКНОВЕН ДЕН: Празнува най-мъдрото име - днес има и строги забрани, ето какви са те
x