СКАНДАЛ В ПИК: Рекетьорка на Борисов насъсква партията си за пуч срещу кабинета - Капон и Бабикян яхнаха ромите и чумата в Сливен (СНИМКИ)

Политика

СКАНДАЛ В ПИК: Рекетьорка на Борисов насъсква партията си за пуч срещу кабинета - Капон и Бабикян яхнаха ромите и чумата в Сливен (СНИМКИ)

169344
на 02.08.2019
СКАНДАЛ В ПИК: Рекетьорка на Борисов насъсква партията си за пуч срещу кабинета - Капон и Бабикян яхнаха ромите и чумата в Сливен (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Скандална политическа провокация срещу правителството организират от партията на провалената Мария Капон, научи ПИК. Нейни хора са насъскани да бунят животновъдите в Сливен за участие в протест срещу дезинфекцията за африканска чума в Сливен и региона, след като преди ден стана ясно, че болестта е стигнала и до там. 

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Министерство на земеделието работи на място с екипи за ограничаване на чумата, но срещу тях от партията на Капон зоват стопаните да се изправят със сила. Районът е избран неслучайно, тъй като в Сливенско има много ромски квартали, където в задните дворове почти всички отглеждат животни, които трябва да бъдат умъртвени заради дезинфекцията. 

Организатор на въпросния протест е Валентина Василева, която официално е съобщила това във фейсбук. Проверка на ПИК установи, че тя е цигуларка по професия и е скандално да се намесва по какъвто и да било начин в кризата с чумата.

От това обаче става ясно, че акцията всъщност няма нищо общо с чумата, а е чисто политическа, защото въпросната Василева е лидер на партията на Мария Капон в Сливен, която след куп смени на името с днешна дата се казва Европейската народна партия. 

Припомняме, че Капон е една от рекетьорките на премиера Бойко Борисов и след отказа му да плати огромна сума, тя се обръща срещу него заедно с твърде близкия си приятел и баща на сайтовете за фалшиви новини Арман Бабикян, където е обругаван редовно, заедно с целия кабинет, съдебната власт и всеки, който не им играе по свирката.

Както ПИК съобщи, а премиерът потвърди, преди кметските избори за София през 2007 г. Капон и Бабикян посетили Борисов - тогава градоначалник. В ония времена Бабикян и Капон поддържали особено топли отношения и се представяли като страхотен тандем, който подсигурява с опит, визия и идеи успеха на всяка политическа кампания.

Дуото поискало от Борисов 3,5 милиона лева, за да му гарантира успех на изборите.

Бъдещият премиер ги отрязал с аргумента, че "пари за избори не дава". Последвал и шумен скандал. След този епизод Бабикян се ожесточил и в годините не пропускал случай да "жегне" лидера на ГЕРБ публично или подмолно.

Омразата придобила най-плътната си форма покрай изграждането на истинска фабрика за лъжливи новини в онлайн пространството, вдъхновена и измайсторена от отмъстителния Арман Бабикян с финансовата помощ на червените хибридчици.

Сега същите тези провокатори стоят и зад буненето на хората в Сливенско и организацията на протестите там с цел да подпалят държавата и да я потопят в нов хаос покрай кризата с чумата по свинете, както го направиха преди година и със заболяването по овцете. 

В същото време до момента абсолютно всички учени и организации на медици и ветеринари са категорични, че единственият начин за спиране разпространението на заболяването е умъртвяването на животните и доброволнито заколване в областите, където няма огнища. Същото бе казано и в мерките, изпратени от Европейската комисия като препоръки за справяне в болестта, изпратени преди дни. За политическите анарахисти обаче това няма никакво значение, защото е ясно, че не се интересуват от спиране на чумата, а от търсят политически дивиденти.

В профила си във фейсбук цигуларката от партията на Капон зове за протест, на който на долната снимка се вижда, че е организатор. От призива й става ясно, че има скрити указания към дошлите, които съмнително не се обявяват публично, а се разпространяват тайно

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 159
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК