СКАНДАЛ: Лозан Панов скочи да спасява Иванчева и Петрова от затвора

Темида

СКАНДАЛ: Лозан Панов скочи да спасява Иванчева и Петрова от затвора

31299
на 29.11.2018
СКАНДАЛ: Лозан Панов скочи да спасява Иванчева и Петрова от затвора
Автор:   ПИК

Пореден скандал се завихря в съдебната система. В основата му за пореден път е шефът на ВКС Лозан Панов, който наредил да се направи проверка за организацията и дейността на Апелативния специализиран съд. Проверката трябва да е по въззивни наказателни частни дела образувани и разгледани по частни жалби, респективно частни протести, срещу определения на първоинстанционния съд, постановени по реда на чл. 270, ал. 1 от НПК по искания за промяна на изпълняваните спрямо подсъдимите Десислава Иванчева и Биляна Петрова мерки за неотклонение, съобщиха от пресцентъра на съда.

препоръчано

Всичко това има за цел да се види, защо Иванчева и Петрова, които са в ареста с обвинение за подкуп в особено големи размери, не са пуснати под домашен арест. Припомняме, че преди седмица съда реши да им разреши да се приберат у дома, но спецпрокуратурата реагира бързо и протестира решението на съда. В рамките на няколко часа съда преразлгледа искането на Иванчева и Петрова и те отново бяха върнати в ареста. Оказва се, че това не се е харесало на Лозан Панов и той е решил лично да се заеме с тяхното освобождаване. 

Както е известно Лозан Панов не крие политическите си пристрастия към партията на "Зелените" и "Да, България" на Христо Иванов. Двамата са изключително близки, а пък Иванчева е защитавана именно от двете партии. Откакто са в ареста, именно те защитават обвинената в подкуп бивша кметица и зам.-кметица на Младост. То не бяха протести, то не бяха жалби, то не бяха телевизионния участия. Последната им надежда да спасят от затвора Иванчева и Петрова пък се оказва именно Лозан Панов.

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ: Този ден се счита за един от критичните. Постарайте се да имате само положителни мисли АСТРОЛОГ: Този ден се счита за един от критичните. Постарайте се да имате само положителни мисли
ПИК TV x
ПИК TV! Лъчезар Борисов: През 2020 година България достигна рекорден поток на преките чуждестранни инвестиции в размер на 4,2 млрд. лева. Безработицата вече се сви до предкризисните си нива (ВИДЕО) ПИК TV! Лъчезар Борисов: През 2020 година България достигна рекорден поток на преките чуждестранни инвестиции в размер на 4,2 млрд. лева. Безработицата вече се сви до предкризисните си нива (ВИДЕО)
ново
Днес: 183
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това