СКАНДАЛ: Рекетьорка на Борисов блокира с 5 човека движението в Сливен - хората на Мария Капон бунят протестите и мамят със сигнали за животински отпадъци

Политика

СКАНДАЛ: Рекетьорка на Борисов блокира с 5 човека движението в Сливен - хората на Мария Капон бунят протестите и мамят със сигнали за животински отпадъци

143164
на 13.08.2019
СКАНДАЛ: Рекетьорка на Борисов блокира с 5 човека движението в Сливен - хората на Мария Капон бунят протестите и мамят със сигнали за животински отпадъци
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандалната провокация срещу държавата, организирана от партията на провалената Мария Капон, се разгръща с нови манипулации, сигнализират сливналии пред ПИК. Както медията ни съобщи още преди две седмици нейни хора са насъскани да бунят животновъдите в Сливен за участие в протест срещу дезинфекцията за африканска чума в Сливен и региона.

препоръчано

Хора от партията на Капон зовяха стопаните да блокират движението, но вече две седмици на незаконната блокада успяват да съберат едва по 5-10 човека, които изобщо нямат общо с животновъдството и са членове на групичката им. Въпросните всеки ден задръстват движението и вместо да ги разгони и да освободи важната пътна артерия, полицията ги пази. По този начин шофьорите се настройват срещу управляващите, защото се оказват неспособни да се справят с малобройните бунтовници и спират не само движението, но и пречат на бизнеса да работи. 

Припомняме, че районът е избран неслучайно от Капон и хората й, тъй като в Сливенско има много ромски квартали, където в задните дворове почти всички отглеждат животни, които трябваше да бъдат умъртвени заради дезинфекцията. Плитката им схема да вдигнат ромите обаче не проработи, тъй като държавата работи законно и освен това обезщетява стопаните. 

ПИК разкри, че организатор на въпросния протест е Валентина Василева, а проверката ни установи, че тя е цигуларка по професия и е скандално да се намесва по какъвто и да било начин в кризата с чумата, тъй като изобщо няма обко с животните.

От това обаче става ясно, че акцията всъщност е чисто политическа и дори хората, които в първите дни спонтанно се бяха присъединили към протеста, вече ги няма, а за останали само партийците. След като медиите разкриха заговора, бутновниците са потърсили нов начин да привлекат вниманието на обществото и да опитват да създават напрежение. Тактиката им е да подават десетки сигнали ежедневно за намерени останки на животни, като така опитват да внушат, че Министерство на земеделието не си върши съвестно работата по дезинфекцията. 

Всичките сигнали за територията на Сливен се оказват подадени от тях. Интересно е обаче как същите хора, които по цял ден стоят на затвореният от тях път и протестират се озовават на различни точки в област Сливен и откриват отпадъци от животни? Според местните сигналите са пълна измам и заблуда, защото подалите ги изобщо не ходят никъде, за да намерят каквито и да било останки.

Още по-скандалното е, че се опитват се да упрекнат стопаните, които доброволно заклаха животните си, че безхаберно са изхвърлили части от тях в реки и дерета. Или може би се опитват да привлекат интересът на медиите към действията им. 

Протестът в село Крушаре също се оказа организират от въпросната партия на Мария Капон – Европейска народна партия. Лицето на протестът е Валентина Василева, която не крие, че този протест е организиран политически, защото десетте човека, които затварят пътят не отглеждат и никога не са отглеждали прасета. 

Припомняме, че Капон е една от рекетьорките на премиера Бойко Борисов и след отказа му да плати огромна сума, тя се обръща срещу него заедно с твърде близкия си приятел и баща на сайтовете за фалшиви новини Арман Бабикян, където е обругаван редовно, заедно с целия кабинет, съдебната власт и всеки, който не им играе по свирката.

Както ПИК съобщи, а премиерът потвърди, преди кметските избори за София през 2007 г. Капон и Бабикян посетили Борисов - тогава градоначалник. В ония времена Бабикян и Капон поддържали особено топли отношения и се представяли като страхотен тандем, който подсигурява с опит, визия и идеи успеха на всяка политическа кампания.

Дуото поискало от Борисов 3,5 милиона лева, за да му гарантира успех на изборите.

Бъдещият премиер ги отрязал с аргумента, че "пари за избори не дава". Последвал и шумен скандал. След този епизод Бабикян се ожесточил и в годините не пропускал случай да "жегне" лидера на ГЕРБ публично или подмолно.

Омразата придобила най-плътната си форма покрай изграждането на истинска фабрика за лъжливи новини в онлайн пространството, вдъхновена и измайсторена от отмъстителния Арман Бабикян с финансовата помощ на червените хибридчици.

Сега същите тези провокатори стоят и зад буненето на хората в Сливенско и организацията на протестите там с цел да подпалят държавата и да я потопят в нов хаос покрай кризата с чумата по свинете, както го направиха преди година и със заболяването по овцете.

Протестиращите са малобройни и сред тях няма животновъди

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК