СКАНДАЛ: Фондацията на Божков сезира ЮНЕСКО с манипулативно видео - кадрите на мъже с кашони не са от офисите на "Тракия", а от друг адрес на бизнесмена

Животът днес

СКАНДАЛ: Фондацията на Божков сезира ЮНЕСКО с манипулативно видео - кадрите на мъже с кашони не са от офисите на "Тракия", а от друг адрес на бизнесмена

57114
на 07.02.2020
СКАНДАЛ: Фондацията на Божков сезира ЮНЕСКО с манипулативно видео - кадрите на мъже с кашони не са от офисите на Тракия, а от друг адрес на бизнесмена
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Фондацията на Васил Божков обяви, че стартира процедура по оказване на спешна техническа помощ от ЮНЕСКО във връзка с антиките на бизнесмена. От там пуснаха и видео, за което твърдят, че показва изнасяне на ценности в кашони, но на кадрите се вижда как в две кутии се изнасят документи, каквито също са изземани от разследващите във връзка с акцията срещу Божков. 

препоръчано

Освен това адресът, на който е снимано видеото, е съвсем различен от този на фондацията на ул. Московска", където се намират антиките. Кадрите, пуснати от фондацията, са от друга улица в съседство, където "Тракия" не се помещават. Там се намира отделен офис на бизнесмена Божков, откъдето разследващите са изнасяли документи, показа проверка на медията ни. 

От фондацията на бизнесмена обаче не споменават този факт и манипулативно опитват да убедят обществото, че някой в ЮНЕСКО се е поинтересувал от случая. Хвалят се и с разговор с неизвестен експерт, чието име обаче не са цитирали.

"Процедурата е във връзка с едноседмичните опити за незаконно изземване на частната колекция на Васил Божков и Фондация “Тракия”. Процедурата предвижда мигновено изпращане на международни експерти, които да направят оценка на законността на искането за изземване на античните предмети от страна на замесените институции", съобщават от фондацията на бизнесмена, който бе арестуван в ОАЕ след 7 обвинения на родните власти срещу него, но не уточняват какви точно претенции имат около антиките, тъй като такива до момента не са изземани. 

"Прилагаме видео материал от 29 януари т.г., на който ясно се вижда изземването на законни културно-исторически ценности от лабораторията на Фондация „Тракия“ на ул. „Дунав“ в кашони и чували", твърдят още оттам по повод приложеното видео, на което неизвестни мъже изнасят два кашона.

От признанието на самата фондация става ясно, че кадрите не са от сградата на фондация "Тракия" на ул. "Московска", а от друг адрес. Както и не е ясно какво точно има в кашоните и дали не става дума за документи, тъй като от Министерство на културата заявиха, че досега антики от фондацията на Божков не са изнасяни.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК