Вход
София
Времето в София 6 o C

СКАНДАЛ: 20 души държаха 4 часа "Орлов мост" под блокада незаконно! Телевизията на БСП машина за провокации - червената медия на Нинова лъже за спрени автобуси на входа на София (ОБНОВЕНА)

СКАНДАЛ: 20 души държаха 4 часа "Орлов мост" под блокада незаконно! Телевизията на БСП машина за провокации - червената медия на Нинова лъже за спрени автобуси на входа на София (ОБНОВЕНА)

на 29.01.2020
63620
12
СКАНДАЛ: 20 души държаха 4 часа "Орлов мост" под блокада незаконно! Телевизията на БСП машина за провокации - червената медия на Нинова лъже за спрени автобуси на входа на София (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
29.01.2020
12
63620

Незаконната блокада на "Орлов мост" приключи в 17,20 ч. след близо 4-часова незаконна акция. 

Преди това едва 20-ина души, които бяха останали след оттеглянето на ресторантьорите и хотелиерите на напълно незаконния протест на "Орлов мост", блокираха движението и задръстваха скандално столицата. Въпреки призивите на част от полицаите, които ги охраняваха, да освободят трафика, въпросните метежници не отстъпваха, доведени от "Възраждане" и Мая Манолова, както ексклузивно ПИК TV показа и излъчва на живо и към момента.

Минути преди 17 часа един от протестиращите с мегафон призова всички да се изтеглят към парламента, защото там щели да ги чакат много други хора, а пък големи групи се чакали от провинцията, което подсказва за сериозна организация. Пред Народното събрание обаче няма никого, установи проверка на ПИК. 

Затова и след минути същият човек обясни, че подкрепления явно няма да дойдат, което обезкуражи и малкото останали. Въпреки това въпросният мъж обясни, че не бива в никакъв случай да отстъпват и движението трябвало да остане затворено поне до 19 часа. 

В крайна сметка в 17,20 часа стана ясно, че протестиращите са едва десетина и решиха да се оттегля и да пуснат движението.

Междувременно телевизията на БСП през целия ден се превърна в основна машина за провокации и разпалване на напрежение и хаос в столицата, като цял ден по нея се зове да идват още хора и да искат оставка на кабинета. 

В последния час по медията на Корнелия Нинова обясняват, че входовете на София били блокирани и не се позволявало на "десетки" автобуси с протестиращи да се присъединят към протестите.

Проверка на ПИК обаче разкри, че такива автобуси изобщо няма и движението по всички входове на столицата е свободно. Твърденията на медията на Нинова отново се оказват провокации, целящи да всеят смут и паника и да създадат илюзията, че има масовост.

"Това е пълзящ преврат и дестабилизация на държавата", категорични са източници на ПИК от службите, които внимателно следят опитите за провокации. 

По същество пропагандата по телевизията е гьобелсова и въпросът е затова ли им беше върната субсидията на БСП, за да вдигат метежи по телевизията. 

Протестът, който се провежда е без разрешение и е напълно незаконен, както и блокадата на "Орлов мост", която запушва четвърти час трафиката в столицата и пречи на стотици хиляди граждани. Въпреки това във фейсбук лично Корнелия Нинова призова гражданите да се присъединят и да го подкрепят, като прати и свои депутати, които ПИК TV показа.

Въпреки това хората на "Възраждане" и Мая Манолова, която лично ги доведе от Народното събрание Министерски съвет преди това, блокираха "Орлов мост" и обиждат и полицията. Целта е отново да се стигне до провокации и сблъсъци с полицията, както се случи преди ден. Засега обаче униформените успяват да запазят реда.

На протестите по-рано днес имаше хора от БСП, от приближената им партия "Възраждане" на Костадин Костадинов, на Мая Манолова от "Изправи се.бг" на Мая Манолова, както и професионални протестъри, които се появяват за пълнеж на всяка акция срещу кабинета:

Професионалната протестърка Валентина Георгиева е на първа линия и днес, както и на всички протести през последните две години срещу кабинета

Йоло Денев предвождаше окупаторите на "Орлов мост"

Депутатът от БСП Александър Симов заяви, че подкрепя бизнеса

Надежда Димова, която също е сред редовните протестиращи, също е на окупацията на "Орлов мост" 

Корнелия Нинова прати депутатите си при протестиращите и зове за подкрепа във фейсбук профила си

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Сюжетът “Борисов с къща и любовница в Барселона” e:
Общо гласували: 8334
архив

Чиновничка споделя с колежка:
- И знаеш ли какво ми каза шефът?
- Какво?
- Че трябвало да се пребоядисам като блондинка!
- И защо?
- Ами и аз това го попитах, а той ми разправя, че цветът на косата ми да съответствал на мозъка, а какво общо има мозъкът - той е сив?!

 

x