Скок на износа на тузарски часовници за Великобритания заради Брекзит

Европа

Скок на износа на тузарски часовници за Великобритания заради Брекзит

5716
на 19.04.2019
Скок на износа на тузарски часовници за Великобритания заради Брекзит
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Задавщият се, макар и неясно точно кога Брекзит, e дал тласък на производителите на швейцарски часовници, които отчитат скок на поръчките от Великобритания за фона на страховете от нерегулирано излизане на страната от ЕС, информира ДПА. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Износът за Великобритания е скочил с близо 76% до стойност от близо 135 млн. швейцарски франка (134 млн. долара) през март спрямо същия месец на миналата година, съобщи Федерацията на швейцарските часовникари, цитирана от "Монитор".

"Натрупват се големи запаси, защото не се знае дали ще можем да изнасяме в случай на твърд Брекзит. Продуктите ни трябва да бъдат превозвани с камиони през Франция. Митниците между Франция и Великобритания ще се преминават много по-трудно", посочи Филип Пегораро, ръководител на икономическия департамент на федерацията.

Общо износът на часовници от Швейцария е нараснал с 4,4 процента до 1,7 млрд. франка през март. Великобритания е петият по големина чуждестранен пазар за швейцарски часовници, след Хонконг, САЩ, Китай и Япония.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК