Следователка по КТБ стана градски прокурор на София

Темида

Следователка по КТБ стана градски прокурор на София

14310
на 20.05.2020
Следователка по КТБ стана градски прокурор на София
Автор:   ПИК

Прокурорската колегия на ВСС избра единодушно столичната следователка Илиана Кирилова за ръководител на Софийската градска прокуратура. С 10 гласа „за” и нито един „против” кадровиците одобриха кандидатурата на Кирилова за поста, която беше единствена.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

В края на януари т.г. градският прокурор на София Емилия Русинова беше назначена за зам.-шеф на Софийската апелативна прокуратура и оваканти позицията.

Илияна Кирилова е дългогодишен следовател. Била е зам.-ръководител на столичното следствие и ръководител на икономическия отдел там. След това е работила като инспектор в Инспектората на Министерство на правосъдието, но през 2011 г. се връща в СГП и работи в звеното „Антикорупция”. През последните 4 г. е ръководител на сектора за разследване на престъпления, извършени от лица с имунитет, както и на престъпления срещу финансовата и кредитната система.

Именно като такава тя е организирала работата на следователите по делото КТБ, сподели самата Кирилова на заседанието на Прокурорската колегия.

„Няма да ви е лесно. Може би чухте при обсъждането да казвам, че се очаква Софийска районна прокуратура да повиши своята ефективност и ефикасност, защото през последните години имаше отстъпление, както казахте вие „СГП изчезна от хоризонта”, каза на новия градски прокурор на София главният прокурор Иван Гешев. „Вярвам, че ще оправдая доверието и Софийска градска прокуратура ще заеме своето място и позиция, достойна за уважение”, отговори Илияна Кирилова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО) ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК