СЛЕД РАЗКРИТИЕТО НА ПИК ЗА МОРСКИЯ ИМОТ НА СЪДИЯ № 1: Лозан Панов дегизира вилата си, а критикува другите, че се крият от комшиите (СНИМКИ)

Политика

СЛЕД РАЗКРИТИЕТО НА ПИК ЗА МОРСКИЯ ИМОТ НА СЪДИЯ № 1: Лозан Панов дегизира вилата си, а критикува другите, че се крият от комшиите (СНИМКИ)

48625
на 17.04.2019
СЛЕД РАЗКРИТИЕТО НА ПИК ЗА МОРСКИЯ ИМОТ НА СЪДИЯ № 1: Лозан Панов дегизира вилата си, а критикува другите, че се крият от комшиите (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Председателят на ВКС Лозан Панов метна маскировъчна зелена мрежа върху оградата си, за да скрие скъпарската си вила в местността Галата край Варна от чуждо око, въпреки че сочи с пръст онези, които си поръчали асансьор, за да нямат досег със съседите. 

препоръчано

Това се случи, след като първо ПИК разкри, че вилата изглежда далеч по-тузарски от декларираната цена от 26 хиляди лева. От кадрите, изпратени на ПИК, се вижда, че вилата е доста удобна, с прекрасни прозорци и тераси с чудесна гледка. 

До момента оградата бе обикновена мрежа, а в последните дни върху нея е добавено плътно зелено пано, от което дворът не се вижда. 

Ето какво написа във Фейсбук очевидец на новата гледка:

“Лозан Панов, като критикува някого със средствата на волната интерпретация – че не искал да има досег със съседите си, защо самият той е дегизирал "дървеното" си "бунгало" по този начин? За да не видят хората, че е двуетажна вила, която струва поне 10 пъти повече от 26 хил. лева, или защото не иска съседите да гледат жена му?”

Преди дни ПИК показа и видео от скандалния имот, представян за дървено бунгало и закупен за скандалната цена от 26 хиляди лева. 

Припомняме, че замесени в аферата с евтини апартаменти са и президентът Румен Радев, който все още не е дал обяснение по въпроса и не се е оттеглил, както и шефът на ВКС Лозан Панов и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Антикорупционният орган разследва и сигналите за техните имоти.

ПИК разкри, че строителните босове на "Артекс" Мирянови са кумове на Лозан Панов и жена му Елисавета, която пък си е купила от тях лукс апартамент на много по-ниска през своя фирма. Медията ни показа и как Лозан Панов излиза от това жгилище, което по-късно призна, че обитава с жена си в тузарска сграда в кв. "Изгрев".

А през 2013 г. Панов придобива парцела и вилата в местността Галата-Прибой край Варна само за 26 000 лева, при положение, че цените на подобни имоти тогава са много по-високи. Придобивката му включва една втора идеална част от 480 кв. м. земя, а постройката върху нея е със застроена площ от 37 квадратни метра. НАП установява, че декларираната при сделката цена е цели шест пъти по-ниска от реалната цена, като заключението на лицензирания оценител е приложено към ревизията. Изводът е, че председателят на ВКС е укрил значителни доходи, върху които не е платил и съответните данъци.

В желанието си да „оневини“ Панов, журналистът от „Капитал“ Росен Босев – зет на Румяна Бъчварова, който по ирония взе дейно участие и в разразилия се сега „Апартаментгейт“, слага саркастично определение на тези действия на данъчните органи като „реална цена по усмотрение“.

При апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Пламен Георгиев и останалите „отстреляни“ хора от властта заради имотите им, тази „реална цена по усмотрение“ обаче изобщо не смущава „разследващите“ псевдомедии и макар цените на квадратен метър да са били от порядъка на 600-800 евро, целият поръчков медиен хор – „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“, „Клуб Зет“, „Бивол“, „Фрог“ и т.н., пееше само една песен – как пазарната цена била 2500 евро на квадрат, поради което или всички били укрили доходи, или били получили награда за свършени услуги.

С едно изключение – след като се разбра, че съпругата на Лозан Панов също е купила от „Артекс“ апартамент на рекордно ниската цена от 225 евро на квадратен метър, същите „моралисти“ се опитаха с фалшиви новини и елементарни оправдания да отклонят вниманието от този скандал.

Справка в кадастъра разкрива, че вилата на Лозан Панов не само че има морска панорама, двуетажна е (което поставя и въпроса дали вторият етаж е законен или не, при положение, че в нотариалния акт такъв не е описан), а е на броени метри от самия плаж, поради което цената й става значително по-висока.

Нещо повече, в режисирано по бТВ интервю на Елисавета Панова, беше показана и самата вила на Панов, а снимката ясно разкрива, че изобщо не се касае за едноетажна постройка, както досега твърдяха медиите на Иво Прокопиев, а за двуетажна луксозно довършена къща с дограма, френски прозорци, тераса и изолация, с квадратура минимум 70-80 м2. (точната квадратура според самия Панов е 74 кв.м., защото я е посочил в декларацията си пред Сметната палата за 2013 г.)

ВИЛАТА ПРЕДИ ДА БЪДЕ ДЕГИЗИРАНА:

И СЕГА:

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 315
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това