СЛЕД РАЗКРИТИЕТО НА ПИК: Кандидат-депутатът на Христо Иванов с 4 присъди избяга от изборите (ДОКУМЕНТ)

АВТОРСКИ НОВИНИ

СЛЕД РАЗКРИТИЕТО НА ПИК: Кандидат-депутатът на Христо Иванов с 4 присъди избяга от изборите (ДОКУМЕНТ)

173209
на 13.06.2021
СЛЕД РАЗКРИТИЕТО НА ПИК: Кандидат-депутатът на Христо Иванов с 4 присъди избяга от изборите (ДОКУМЕНТ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Листата на "Демократична България" в Хасково окъся след разкритието на ПИК от петък, че третият поред кандидат-депутат на Христо Иванов е с четири присъди за кражби. Медията ни сигнализира за случая в ранния следобед и само няколко часа по-късно протестърът Станимир Стоянов е оттеглил кандидатурата си. 

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Това става от собственоръчно подписано от него писмо до местната администрация на Централната избирателна комисия. Станимир Стоянов се е отказал от желанието си да влиза в Народното събрание, като не посочва мотиви за това, но иска името му да бъде заличено от листата. 

Припомняме, че от сигнал до ПИК стана ясно, че хората от града, са потресени, че такъв човек може изобщо да бъде издиган за народен представител. При това същият е упълномощен от Христо Иванов да представлява коалицията в Хасковски регион и лично се явявал на преговори за състав на избирателните комисии.

По думите им 32-годишният Стоянов има повече от интересна история. Той се срещнал с органите на реда още на 14 години. От 2003 г. е регистриран първият опит на кандидата за депутат да заобиколи закона. Тогава живеещият в Търговище Станимир е съден за „неверни съобщения“. От същата година е и деянието му, което попада под ударите на чл. 194 от Наказателния кодекс, а именно: „Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба с лишаване от свобода до осем години“.

Тогава обаче Станимир Стоянов е малолетен и ефективните наказания му се разминават.

Но не стихват опитите му да „присвоява чужди вещи“. Шест години по-късно, вече 20 годишен, през 2009-та Станимир Стоянов посяга на чуждо МПС и е съден за „кражба с използване на МПС“ /чл. 195 от НК - кражба с използване на МПС/. От същата 2009 г. е и криминалистичната му регистрация. А през следващата 2010 г. сегашният претендент за депутатско място в листата на Христо Иванов получава ефективна присъда - пробация за присвояване - чл. 205 във връзка с чл. 201 от Наказателния кодекс. Според близки до Станимир Стоянов той избира да „изчисти“ крими-досието си.

Напуска Търговище и се заселва 170 км на юг в Хасково. Тук се представя за „компютърен специалист с опит и баща на три деца“. Съседите му обаче го определят като конфликтен и безпардонен. Всички в квартала го избягват. Забелязват, че необщителният Станимир се активира много яростно по време на летните протести през 2020 г. Логично покрай криминалното му минало му най-силно иска оставки в прокуратурата. Така, като изявен протестър, скоро попада и в листите на партията на Христо Иванов за изборите през април.

Проверка на ПИК показва, че в сайта на „Да, България“ той е представен като „програмист с над 10-годишен опит“. В социалните мрежи пък се изтъква, че човекът с доста богато полицейско досие и съдебно минало води децата си на протестите, но под снимките с тях хората се възмущават, че ги ползва като щит. Това предизвиква възмущението на хасковлии, които дълго време се питат къде са социалните служби, за да защитят няколкомесечното бебе, което бащата води по протести в разгара на пандемията от коронавирус.

На площадите в Хасково, София и на магистрала „Марица“ Станимир Стоянов е редовно със съпругата си, бебето им и с още едно дете на около 7 години. За да докаже, че е преследван от властите, защото протестира срещу Иван Гешев, Стоянов вдига скандал в социалната служба в Хасково, покрай който също се разразява екшън. Той обаче манипулира, че му били спрени детските, а всъщност причината е, че детето му не ходи на училище. Друга манипулация на изпечения протестър от Хасково е твърдението му, че получил по пощата анонимно писмо със заплахи.

Всъщност тази манипулация е поредният опит преди изборите през април Станимир Стоянов да влезе в новинарските емисии. Тогава от лидерът на ДеБъ в Хасково Тодор Топалов каза, че партията застава зад Стоянов и очаква полицията и прокуратурата да си свършат работата.

В крайна сметка вместо Христо Иванов да оттегли злополучния си избор за народен представител, това е направил самият кандидат Станимир Стоянов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК