Словакия изрева от "Спутник V" - доставените ваксини се различавали от тези при проучванията

ЕС

Словакия изрева от "Спутник V" - доставените ваксини се различавали от тези при проучванията

16535
на 08.04.2021
Словакия изрева от Спутник V - доставените ваксини се различавали от тези при проучванията
Автор:   ПИК

Словашкият държавен институт за контрол на лекарствата (SUKL) потвърди в четвъртък, че ваксините "Спутник V", съдържащи се в партидата, която наскоро е получила страната, имат различни характеристики в сравнение с партидите от проучванията, публикувани преди време в медицинското списание The Lancet и от партидите, проучвани от Европейската агенция по лекарствата (EMA), съобщава Ройтерс.

препоръчано

Според първоначалните констатации в списанието, "Спутник V" е между 91% и 96% ефективна за предотвратяване на COVID-19 след 21 дни от поставяне на втората доза.

Ваксината показа добър профил на безопасност и предизвика силен хуморален и клетъчен имунен отговор при участниците в проучването, се посочваше в информацията, публикувана навремето от The Lancet.

Местните медии съобщиха снощи, че Словакия временно е спряла процеса на разпространение на ваксината поради липсата на данни, тъй като институтът не е успял да даде ясен отговор дали е безопасно да се започнат ваксинациите и SUKL не може да не може да определи ползите и рисковете от ваксината.

Словакия закупи през миналия месец 200 000 дози от Русия, което впоследствие доведе до принудителната оставка на премиера Игор Матович, предава още БНР.

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на живо от болницата - вижте с кого си говори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на живо от болницата - вижте с кого си говори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 200
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това