Служебният кабинет "Радев" - победа на Иво Прокопиев

АВТОРСКИ НОВИНИ

Служебният кабинет "Радев" - победа на Иво Прокопиев

111898
на 11.05.2021
Служебният кабинет Радев - победа на Иво Прокопиев
Автор:   ПИК

Вторият служебен кабинет на Румен Радев е пълна победа на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и прокопиевщината. 

препоръчано

С просто око се наброяват цели седем "прокопита".

А иначе, като цяло, правителството е наредено по безсмъртния принцип от "Опасен чар". Там бяха "роднина, милиционер, роднина, милиционер", а при Радев са "фуражка, прокопи, фуражка, прокопи".

Финансовият Асен Василев и икономическият Кирил Петков са изключително близки до сърцето на боса на "Капитал" харвардски възпитаници, които се упражняваха в писане на алтернативни програми по време на пандемията и даваха безценни съвети как да се борим с коронавируса. Един от тях през март 2020 г. гласеше: "100% от българското население да бъде тествано за коронавирус, а доказано здравите хора да се върнат на работа със зелен пропуск" и властта веднага да поръча 7-8 милиона тестове."

От същото котило е и образователният министър Николай Денков, отдаден на търсенията "как от неживото да получим живо". В това отношение от капацитета му може да се възползва не само Радев и служебното му правителство, но и Корнелия Нинова и БСП.

Оглавилият МВР Бойко Рашков отдавна е скъп на сърцето на Прокопиев и неговите медии, които с пяна на уста го браниха, когато го махаха от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства след серия от мощни скандали около изявленията му.

Вицепремиерът за европейските средства Атанас Пеканов също е от тази кохорта и като такъв беше стипендиант на Калин Христов в БНБ. И той се прояви в прокопиевите медии като страхотен финансов капацитет, като настоя по време на пандамията бюджетният дефицит да е двойно по-голям, за да борим кризата.

Доколко близък с Прокопиев е здравният министър Стойчо Кацаров, може само да гадаем, но като се има предвид, че неговата партия ДСБ, на която е сред основателите, е част от политическия проект на подсъдимия олигарх "Демократична България", колебанията отпадат.

И министърът на културата в лицето на сбъдналия най-мократа си детска мечта Велислав Минеков също отдавна се преориентира към кръга на Прокопиев и се превърна в главно действащо лице на неговите медии, докато бившата му партия - ДБГ на Меглена Кунева, сърцато обслужва колежката на Минеков от уличните метежи Мая Манолова

Това означава, че половината от министрите в служебния кабинет на Радев са "прокопита". Останалите са военни и ченгета.

Видно е, че след като хората и медиите на олигарха от Разград мощно обслужиха Румен Радев по време на вандалщините и безобразията през миналото лято, сега са щедро възнаградени от него с министерски постове.

Скръбният спомен от друга намеса на Прокопиев в изпълнителната власт - в лицето на Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и Росен Плевнелиев и Кристалина Георгиева, обаче още е жив.

Дръжте се, хора. Господ да пази България!

Сподели:
Бомба x
ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 193
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това