Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов пред ПИК: Искам да видя няколко проблема още в началото

АВТОРСКИ НОВИНИ

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов пред ПИК: Искам да видя няколко проблема още в началото

226970
на 12.05.2021
Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов пред ПИК: Искам да видя няколко проблема още в началото
Автор:   ПИК

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов, който по-рано днес официално встъпи в длъжност в правосъдното министерство, коментира ексклузивно пред агенция ПИК, че иска да види някои проблеми в повереното му ведомство и след това ще дава изявления за медиите.

препоръчано

"По-нататък ще говорим. Може би другата седмица. Сега искам искам да видя няколко проблема в началото, така че все е още е рано за изявления", каза пред медията ни дългогодишният депутат от БСП.

На въпрос на ПИК още в първите си дни ли ще решава проблеми и какви са те, Янаки Стоилов каза: "Да, най-малкото по организацията на дейността."

Новият министър на правосъдието Янаки Стоилов е дългогодишен зам.-председател на БСП и зам.-председател на 43-ото Народно събрание. Той ще председателства заседанията на пленума на Висшия съдебен съвет. Има правомощия да внася дневния ред на пленума, да присъства и да се изказва на заседанията, но не участва в гласуването. Може да предлага законопроекти за промени в нормативни актове, свързани със съдебната система. Ще управлява имуществото на министерството и ще отговаря за арестите и затворите в страната. На негово подчинение е и дирекцията за българско гражданство.

Янаки Стоилов завършва право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", където от 2018 г. е професор по теория на правото. Бил е депутат в седем обикновени парламента - от 36-ия, 38-ия, 39-ия, 40-ия, 41-ия, 42-ия и 43-ия, и е сред авторите на конституция от 1991 г. в Седмото Велико народно събрание.

Сподели:
Бомба x
6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено 6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това