Снахата на Тато на съд

Лица

Снахата на Тато на съд

28353
на 27.03.2022
Снахата на Тато на съд
Автор:   "Ретро"

Последвайте ни в Google News Showcase

Първата снаха на Тодор Живков – Маруся Мирчевска, има проблеми със закона в България. Оказва се, че от години срещу нея е заведен граждански иск за 45 хиляди лева от журналиста Иван Тренев, който твърди, че бившата жена на покойния Владимир Живков взела въпросната сума за направата на филм в памет на Христо Ботев и се покрила. Парите били събрани от дарения за фондация „Народно дело“, както и от спонсори.

препоръчано

С развитието на делото цифрата нараснала заради разходите около процеса, на който Маруся не се явявала и досега. Призовките не стигали до нея, тъй като тя от години е американски гражданин и живее в САЩ, след като навремето бяга за Америка със сина си от Владко Живков – Тодор Живков-младши. За съдебните ѝ саги се разбра през 2019 г., когато Тренев се ожали, че тя е обещала да създаде сценарий за кинолентата, но после изчезнала заедно с парите. Потърпевшият дори наскоро показа във фейсбук платежно нареждане от банка, което доказва, че е превел сумата по нейна сметка в Щатите. В същата 2019 г. Маруся за последно бе засечена в България, прибирайки се в родния Плевен, за да уреди имотни сделки.

Оттогава първата снаха на Тодор Живков не се е прибирала в родината, макар да имаше тъжен повод за това – погребението на бившия ѝ мъж Владимир Живков, който почина през миналото лято. Тогава изненадващо на опелото му се появи неговият син Тодор, който долетя от Щатите по спешност, за да го изпрати в последния му земен път, макар баща и син да не бяха в особено топли отношения и внукът на Тато да не бе стъпвал в България от дете.
Маруся има две висши образования – кинорежисура и история на изкуството. Работила е с Милош Форман и Серджо Леоне и лично се познавала с Арнолд Шварценегер, Андрей Кончаловски, Карло Лицани, твърди се в нейната професионална биография. След пристигането си в САЩ започнала работа в галерия, за да се издържа. Междувременно завършила курс по актьорско майсторство и после станала преподавателка по кинорежисура в университета на Южна Калифорния. Освен това тя е и поетеса с две книги зад гърба си. В последно време се занимавала с късометражни филми и често присъствала на бляскави ВИП партита.

С Владимир Живков тя се запознала за пръв път в кафене до английската гимназия в София. Близки до семейството твърдят, че той взел решение да се ожени за най-хубавото момиче, което е виждал, още в мига, когато я зърнал за пръв път. Вдигнали сватба през 1979 г., но 3 години след пищното тържество последвал развод и тя усетила обратната страна на медала. Маруся разкрива, че през 1984 г. по нареждане „отгоре“ я отвлекли пред хотел „Плиска“ и я държали под ключ един месец, защото можела да отведе сина си в чужбина. Отнели ѝ родителските права на закрит процес и така тя заминала сама за Москва да учи кинорежисура. За пръв път си дошла в България след 10 ноември 1989 г. и си върнала сина по съдебен ред, след като 5 години не му била виждала очите.
Към момента Тодор Живков-младши, който преди се представяше като Тед Морган и Тед Влад, за да не бъде свързван с фамилията Живкови, се занимава със собствен бизнес в САЩ. Преди беше покер шампион, но отскоро е преустановил хазартните си занимания. Женен е за рускинята Вероника, от която има малки син и дъщеря.
 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК