Вход
София
Времето в София -7 o C

Снимки на Боян Петров от Кресненския пролом събрани в изложба

Снимки на Боян Петров от Кресненския пролом събрани в изложба

на 04.10.2018
6177
0
Снимки на Боян Петров от Кресненския пролом събрани в изложба
Автор: ПИК
04.10.2018
0
6177

Краят на надеждата с последния опит за спасителна мисия на Шишапангма през май, стана и начало  - стотици хора споделиха със снимки в социалните мрежи спомените си с Боян Петров. А спомените на Боян от Кресненското дефиле и хората вече могат да видят в изложба в музея "Земята и хората" в столицата, съобщи Нова телевизия.

Тома Белев обижда Китай - държавата, направила всичко, за да спаси Боян Петров

Тома Белев обижда Китай - държавата, направила всичко, за да спаси Боян Петров

Обиди към Китайската държава сипе „зеленият“...

на 29.06.2018

„Историята е от преди 30 години, когато Боян беше ученик, дете и аз го заведох за първи път в Кресненското дефиле и аз му придадох моята любов към това място, това уникално място в България”, разказа биологът Петко Петков, който е бил приятел на Боян Петров.

Кресненското дефиле се превърна и в едно от изпитанията, които Боян преживя - след тежка катастрофа, която го прати в болница за дълго. Той беше там за теренни проучвания в опит да докаже, че строителството на магистрала може да бъде пагубно. Това трасе обаче и сега остава като основен вариант.

 „Хубаво е хората да видят един голям човек, който се е посветил не само на високите върхове, но и на другите - каквито са науката и опазването на природата”, смята доц. д-р Стоян Бешков от Националния природонаучен музей.

Тези, които сега са подели неговата кауза също вярват, че магистралата през пролома ще има фатални последствия за  животните.

 „Първата картина - на нея сме още като деца, първите ни ходения по кресненското дефиле 0839 правихме едно измерване на сухоземни костенурки, просто оглеждахме костенурките в района, мерихме ги, записвахме си по кое време се появяват през пролетта 0906 всяко живо същество на тази планета е важно – ни е важно, трябва да го опазваме - това са милиони години еволюжия, природата е направила нещо уникално”,  сподели и проф. Павел Стоев от Националния природонаучен музей. 

Съпругата на Боян Петров подари българското знаме на Ли Къцян

Съпругата на Боян Петров подари българското знаме на Ли Къцян

Съпругата на Боян Петров направи скъп подарък на...

на 06.07.2018

Изложбата е за всички, които искат да видят това кътче от България  през очите Боян Петров.

 

Сподели:
свързани новини
Няколкостотин души отдадоха почит на Боян Петров, изкачвайки Мальовица Няколкостотин души отдадоха почит на Боян Петров, изкачвайки Мальовица
От днес на хижа "Мальовица" в Рила има дневник в чест на...
на 14.07.2018
Кръщават нови видове паяк и стоножка на името на Боян Петров Кръщават нови видове паяк и стоножка на името на Боян Петров
Нов вид стоножка и нов вид паяк, открити от Боян Петров...
на 28.09.2018
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21136
архив

- Челси е голям отбор! - Да. - Кой ти харесва най-много от отбора? - Докторката им.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x