Вход
София
Времето в София 8 o C

Соросоидният курник в БНР с нова завера в защита на надчетения Александър Велев - натиска СЕМ да сложи юриста му за шеф на медията. Боил Банов разби Балтаков: Не сте директор на общественото мнение

Соросоидният курник в БНР с нова завера в защита на надчетения Александър Велев - натиска СЕМ да сложи юриста му за шеф на медията. Боил Банов разби Балтаков: Не сте директор на общественото мнение

на 29.10.2020
43018
0
Соросоидният курник в БНР с нова завера в защита на надчетения Александър Велев - натиска СЕМ да сложи юриста му за шеф на медията. Боил Банов разби Балтаков: Не сте директор на общественото мнение

Соросоидният курник в БНР начело с предводителките на всички бунтове, чиято единствена цел е да се прикрият злоупотребите и разхищенията на държавни пари, извършени от Александър Велев в медията и подробно описани от Сметната палата в одитен доклад на 400 страници, вече са прежалили авера му Андон Балтаков, който бе монтиран на шефския пост, но подаде оставка с искане да бъде освободен на 1 ноември.

В момента неуморните в създаването на размирици в БНР мисирки, които са на пряко подчинение на кръга на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и на подмокрения лидер на "Да, България" Христо Иванов, са подхванали поредната акция в БНР, за да окажат традиционния си натиск върху СЕМ този път за вр.и.д. да бъде назначен юристът на Александър Велев, допуснал установените от ревизията злоупотреби и разхищения на държавни средства - Милен Митев.

Това разкриха пред ПИК отлично информирани източници от медията, която се издържа с пари на данъкоплатците. За да прикрият действията си и да нагнетяват напрежение, с което да изнудват СЕМ, преди новинарските емисии щатните интригантки и превратаджийки в БНР пускат символа на радио протестите от 90-те г. на миналия век Let it be. Песента са започнали да въртят регионалните радиостанции след обещание на Балтаков да ги затрупа с ДМС-та.

Шефът на международната дейност Албена Миланова и старите познайнички от заверата, свалила предишния генерален директор на БНР Светослав Костов, като Катя Лещанска, Даниела Късовска, Силвия Великова, Ирина Недева и целият кръг от най-добре платените в БНР интригантки около тях сноват по коридорите на държавното радио и събират масовка, за да притиснат шефката на СЕМ Бетина Жотева да подкрепи техния избраник и да го наложи като временно изпълняващ длъжността начело на медията, докато се обяви и проведе нов конкурс за шеф на държавното радио след напускането на Балтаков.

Служители на БНР са потресени от наглостта им, тъй като те вече дори не крият, че тяхната цел изобщо не е независимостта и демократичността на БНР, а именно замитането на далаверите на Велев, разкрити от Сметната палата, под килима. А причина за това е страхът им, че разплитането на неправомерно харчените от него пари за хонорари, допълнително материално стимулиране и прочее бонуси може да доведе дотам, че същите тия "поборнички" за медийна свобода да връщат неправомерно прибраните пари.

Самият Балтаков публично се изпусна за най-важната си задача в БНР - да прикрие злоупотребите на Велев. След като преди една седмица подаде оставка, на въпрос защо иска да бъде освободен точно от 1 ноември, той отговори, че дотогава ще има време да отговори на одитния доклад на Сметната палата.

Привидно обаче Балтаков разиграва драма с отпадналите 8 члена от новия Закон за радио и телевизия, написан от работна група под егидата на Министерството на културата. Това му даде повод да поиска оставката на Боил Банов. Вчера двамата проведоха видеоконферентен разговор, в който категорично не постигнаха съгласие.

От него стана ясно, че най-голямата болка на Балтаков е отпадането на удължените мандати на шефовете на БНР и БНТ, ерго, на неговия. Това се случи след бурен протест, подкрепен от подписката на множество интелектуалци. Подготвените текстове в тази посока без малко не влязоха в пленарната зала на парламента, внесени от шефа на медийната комисия Вежди Рашидов. Бурното обществено негодувание обаче стана причина този законопроект да бъде оттеглен и отново да бъде подложен на обществено обсъждане, но без тези членове.

Балтаков прояви особена наглост в разговора си с Банов, който му обясни, че в закона не може да допусне членове, които са неприемливи за широки обществени кръгове. Забравил, че е отроче на кръговете, които се опитват да оказват непрекъснат натиск върху правителството и главния прокурор, Балтаков заяви: "Общественият натиск не е основание да се махат членове". След което дори се опита да се подмаже на Банов, убеждавайки го, че ако върне въпросните членове в закона, "Аз ще застана зад вас, цялото радио ще застане зад вас".

Нататък разговорът прерасна в свада, в която Балтаков се опитваше да извие ръцете на Банов с обвинения: "не може бюрократи да махат членове", "как изведнъж някой си решава да извади 8 члена", "нямам ви доверие", "подменяте волята на работната група еднолично", "на много различни позиции сме, обществото не е видяло тези членове".

Последното буквално взриви Банов, който многократно обясни на Балтаков, че не може да пренебрегне протеста на множество интелектуалци срещу удължените мандати на шефовете на БНР и БНТ. А по повод на това какво е видяло обществото и какво не, изригва: "Ама вие ще определяте на обществото какво е видяло и какво не ли? Вие вече не сте просто директор на националното радио. Вие сте директор на общественото мнение в България, може би?". И бе категоричен, че ще върне отпадналите членове само ако обществото ги приеме при новото обсъждане, защото иначе законът ще бъде блокиран, а така ще бъде блокирана и цялата медийна среда за години напред".

След като разбра, че номерът му със заплахи, обвинения, изнудване и подмазване няма да мине, Балтаков сухо каза "Благодаря" и изчезна прекрати видеоконферентния разговор с министъра на културата. Очевидно убеден, че не му остава нищо друго освен да последва заявената си пред СЕМ воля и на 1 ноември да напусне шефския пост в БНР. Дотогава остават 3 дни, през които Боил банов ще разговаря с медийните надзорнички и шефа на БНТ Емил Кошлуков.

Защитничките на Балтаков в БНР обаче явно са песимистично настроени за изхода от тези разговори, защото вече стягат заверата си, за да натискат СЕМ да сложи за и.д. шеф на държавното радио юриста на Александър Велев - Милен Митев, допуснал всичките му финансови безобразия, докато беше начело на медията. Припомняме, че само за период от 1 година - между 2017-а и 2018-а, от мандата на Велев Сметната палата е установила нарушения и несъответствия за над 14 милиона лева, похарчени под ръководството на Велев и със съдействието на юриста му Милен Митев.

Както ПИК многократно съобщи, Велев взе под крилото си Андон Балтаков още от мига, в който абсолютно неизвестният гастрольор с американско гражданство, без никакъва адресна регистрация в България и дори без право да гласува у нас се завърна от САЩ и се кандидатира за генерален директор на БНР. Запознати твърдяха, че известно време Балтаков дори е живял у Велев. А последният ежедневно бе засичан да се среща и да заговорничи със соросоидния курник в БНР на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и подмокрения партиен лидер Христо Иванов.

Каквито и благовидни предлози да обявява Балтаков за желанието си да напусне БНР, истината е, че примката около него се затяга заради съдебните дела, които трима от конкурентите му на конкурса водят срещу избирането му за шеф на БНР. Документът за неодходимия трудов стаж на Балтаков е очевидно фалшив, както стана ясно и пред съда. Освен това той недопустимо е участвал в конкурса, тъй като и когато се е кандидатирал, и по време на състезанието, и след това е имал своя действаща фирма в САЩ. Така че единственият му шанс да не стане клиент на прокуратурата за документната измама, с която е заблудил СЕМ, че отговаря на условията на конкурса, който спечели, е своевременно да изчезне от България. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22727
архив

На едно новобрачно семейство се родило бебе два килограма. Когато техните познати обърнали внимание, че бебето е малко, майката (невинно)казала:- Ама какво искате? Ние сме женени само от три месеца!

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x