София с нови тролеи до няколко месеца

Животът днес

София с нови тролеи до няколко месеца

3292
на 14.01.2021
София с нови тролеи до няколко месеца
Автор:   ПИК

Тази година ще завършим 100% обновяването на тролеите с новите 30, чийто доставки очакваме през лятото". Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук по повд 120 годишнината на градския транспорт.

препоръчано

 "На днешната дата преди 120 години в 10 ч по улиците на София тръгва първият трамвай. Тогава в София са внесени първите 25 трамвая от Белгия. Днес по улиците на София всеки ден се движат над 800 градски автобуса, трамвая, тролея и метровлака. Честит празник на всички настоящи и бивши служители на общинските транспортни дружества! Бъдете здрави и работете с внимание и грижа за пътуващите", написа кметът.

Тя припомня, че за няколко години са подновени с нови 90% от автобусите, пуснати са първите 35 електробуса и се очакват още 85.

Фандъкова казва също, "че на финала е процедурата за закупуване на още 25 трамвая, които добавяме към 38-е нови, които купихме в последните години".

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това