Вход
София
Времето в София -7 o C

Социалисти с коментар пред ПИК за горещата целувка между БСП и "Възраждане" - защо Корнелия Нинова пристана на разследвания Копейкин

Социалисти с коментар пред ПИК за горещата целувка между БСП и "Възраждане" - защо Корнелия Нинова пристана на разследвания Копейкин

на 14.05.2020
147121
0
Социалисти с коментар пред ПИК за горещата целувка между БСП и "Възраждане" - защо Корнелия Нинова пристана на разследвания Копейкин
Автор: ПИК
14.05.2020
0
147121

Социалисти са изумени от начина, по който лидерката Корнелия Нинова пристана днес на чисто партийния протест Костадин Костадинов от "Възраждане", впрягайки червената телевизия цял ден да отразява всеславно уличния му метеж насред София. Както ПИК съобщи партийната телевизия БСТВ скандално нарече протестните действия на национални и цял ден излъчваше директно самодейната акция на Костя Копейкин и компания на жълтите павета, скривайки истината, че това е просто партийно мероприятие.

Така стана ясно, че двете формации действат като една, макар уж да не са в коалиция и лидерката на столетницата Корнелия Нинова се идентифицира с авера на Румен Радев Костадин Костадинов и без да се бави е яхнала сборището пред парламента. 

Източник от "Позитано" 20 обаче беше втрещен от поведението на медията и отъждествяването на БСП с "Възраждане". "На мен също ми е много интересно защо става така и си задавам същите въпроси като вас", отговори човек от "Позитано" на въпрос на ПИК дали БСП подкрепя действията на Копейкин и излъчването на БСТВ човек от червената централа, пожелал анонимност. Той бе категоричен, че няма официално подписана коалиция между двете партии и недоумява защо правят реклама на чужд политически субект. 

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов беше лаконичен пред ПИК за старателното отразяване на протеста на "Възраждане" на Костя Копейкин от страна на червената телевизия. 

"Всички телевизии отразяват националния протест, нормално е да се подкрепят исканията на всички граждани, сега е такава ситуацията", каза Паргов. И подчерта, че телевизията на червените не била партийна, а "свободна", и че излъчват протеста така, както го излъчвали другите медии, макар само там това да беше основа на програмата на живо за часове наред. БСП не е в коалиция с "Възраждане", отсече още той пред ПИК.

Не коментира обаче защо червената телевизия представя шествието като национално, въпреки че е организирано от една малка партийка. 

Пловдивският социалист и бивш зам.-министър на земеделието Явор Гечев също коментира пред ПИК странния протест на Копейкин и шепата симпатизанти.

"Аз съм просто редови член на Националния съвет и не съм гледал днес телевизията. Нормално е да имам отношение като социалист към всеки, който изповядва социалистическите идеи и има съвпадение на мисленето, вижданията и програмите. Честно да си призная, не съм чел програмата на "Възраждане". Тъй че наистина не мога да коментирам", отбеляза той.

"Знам общо взето какво представлява "Възраждане" като политическа организация. Имало е спорове в Националния съвет. Но наистина нито им познавам програмата, нито ме интересува. Ще ви кажа едно нещо.

Предпочитам другите политически субекти да се равняват и съобразяват с БСП, не обратното - БСП да се съобразява и равнява с тях. Нямам друго отношение към нещата. Мисля, че БСП има капацитет от хора, подчертавам - от хора и експерти, които могат да правят правилните политики откъм социалистическа, социалдемократическа и държавна най-вече гледна точка", заяви още Явор Гечев.

Красимир Янков и Димитър Дъбов отказаха коментар и насочиха въпросите към ръководството на телевизията и партията.

По-рано днес ПИК съобщи от кого се подкрепя акцията, превърнала се в метеж и нападения срещу полицията. Сред участниците се събраха само хора на Копейкин, БСП, Лютви Местан и Мая Манолова, а имаше и много издирвани от районните служби на МВР и прокуратурата. Имало е и въоръжени и хора с дрога, котио бяха арестувани. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19017
архив

- Как се прибра снощи? - Нормално... тъй или иначе щях да сменям телефона... а и тези два зъба почти не ги ползвах.

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
ПОДВИГ: Турците мъчили много свети Христо, но той не предал българската вяра
x