Спипаха 1111 джигити в Бургас само за седмица, трима „счупиха“ скоростомера - взеха им книжките

Крими

Спипаха 1111 джигити в Бургас само за седмица, трима „счупиха“ скоростомера - взеха им книжките

6078
на 18.01.2021
Спипаха 1111 джигити в Бургас само за седмица, трима „счупиха“ скоростомера - взеха им книжките
Автор:   ПИК

Трима „джигити“ са заловени да шофират с изключително висока скорост в град Бургас в рамките на седмица.

препоръчано

Служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР–Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки, както информират от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

На територията на Бургас–град са констатирани 1111 нарушения на скоростта. В три случая превишената скорост е над 50 км/ч - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

Неправоспособните водачи са шестима.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани шестима велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях: управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедистът да избутва велосипеда (най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”).

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 17 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ (червен) светофарен сигнал са санкционирани трима водачи.

При течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо три случая. Водачите са на възраст от 26 до 40 години. 26-годишния водач е от руенското село Речица – установен е да шофира л.а. „БМВ 320”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис. 35-годишен плевенчанин е водачът на л.а. „Мерцедес CLK 270 CDI”, с плевенска регистрация, след употреба на амфетамин, а третия водач е на 40 години от Благоевград – той шофирал т.а. „Форд Транзит”, с бургаска регистрация, след употреба на амфетамин и метамфетамин.

В пет случаи водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това