Спряха свижданията в болниците в Плевен

Региони

Спряха свижданията в болниците в Плевен

2531
на 05.03.2021
Спряха свижданията в болниците в Плевен
Автор:   ПИК

"РЗИ спря свижданията в болниците от днес, като мярка срещу разпространението на коронавируса." Това съобщи д-р Илиян Минчев - и.д. директор на РЗИ в Плевен.

препоръчано

Той уточни, че ще се разрешават изключения само при случаи с много тежко терминално болни. "Зелените коридори" за ваксинация също временно спират дейност от днес поради изчерпване на ваксините", допълни д-р Минчев.

Единствено в болница "Свети Панталеймон" в жк "Дружба" ще продължи ваксинирането в събота и неделя с останали количества за записали се граждани.

В понеделник се свиква Областният щаб за борба с коронавируса, за да обсъди допълнителни мерки срещу разпространението на заболяването.

Д-р Минчев поясни, че най-вероятно ще спрат плановите дейности в болниците, ще се въведе задължително носене на маски на местата с много хора - пазари, тържища и други.

"Предвижда се да бъдат освободени от присъствие децата от детските градини и от предучилищна подготовка, когато могат да бъдат отглеждани в домашни условия", поясни д-р Илиян Минчев. 

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание (НА ЖИВО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това