Срещу грипа: Специалист за това как хомеопатията може да измести антибиотиците

Здраве

Срещу грипа: Специалист за това как хомеопатията може да измести антибиотиците

9238
на 18.01.2020
Срещу грипа: Специалист за това как хомеопатията може да измести антибиотиците
Автор:   ПИК

Доктор Венцислав Везенков е педиатър и хомеопат. Пред БТВ той коментира как хомеопатията може да измести антибиотиците в битката сд грипа.

препоръчано

„Полека се увеличава броят на децата заболели от грип – коментира доктор Везенков.  -  По-малките са повече засегнати. По-големите деца засега са пощадени. Баби и майки веднага опитват да свалят високата температура, но от моя гледна точка това е много погрешно. В първите дни на грипа организмът опитва сам да се справи с вируса. Той веднага започва да опитва това. Между 39 и 41 градуса е горната граница на температура, при която трябва да се вземат мерки. Всичко обаче зависи от ситуацията.

Препоръката ми е да се пият вода и други течности – сокове, чайове – липов, билков, шипков. Шипковият чай е изключиетелно полезен.  Дори само вода да се пие е добре. Начина по който организма сваля температурата е като се изпоти. Човек с висока температура се обезводнява. На половин час да пием по чаша вода с телесна температура, дори не е нужно да е гореща. Когато има остро настъпило заболяване, добре подбраното хомеопатичнпо лекарство действа по-бързо. За хроничните заболявания действа по-бавно. Антибиотиците като цяло не ги препоръчваме.  Аз специално не съм точно срещу антибиотиците. Привърженик съм на принципа, че не трябва да се вреди на човека. Когато е поставено на карта оцеляването на човека, като една тежка инфекция не се повлиява от друго, тогава изписваме антибиотици”.

Доктор Венцислав Везенков признава, че една от големите грешки е, че много хора опитват да се самолекуват.

„Много хора се самолекуват. Грипът не се влияе от антибиотици. Безсмислено, дори вредно, е да се тръгва веднага с антибиотици – категоричен бе той. - Най-важно е правилото за трите дни – три дни трябва да си вземем почивка. Тогава трябва да пием много течности, да взимаме витамин „Це” в естествения му вид. Течности без твърда храна. Като хомеопати подбираме конкретното лекарство. След третия ден казвам да дойдат да прегледаме детето и тогава ще му изпишем най-точният антибиотик.

Не бих казал, че хомеопатията е безвредна. Бих посъветвал майка, която прилага самолечение с хомеопатия, да даде минимална доза от съответния хомеопатичен препарат. Ефект има при една доза хомеопатично лекарство. Ако след това не се случи нещо, това показва, че лекарството не е за този човек. Хомеопатията не е панацения и има много неща с коиото трябва да  се справим. Ръцете на хомеопатията остават вързани, ако преди това лекарствата маскират заболавянето. Защото те подтискат всички фактори на организма, които трябва да се справят с инфекцията. Така че съветът ми е да се пие много вода и да се излиза на чист въздух”.

свързани новини

 

 

Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това