СТАВА СТРАШНО! Посланикът на Афганистан: 10 млн. души ще напуснат страната, "достатъчно много" ще проникнат в България

Епицентър

СТАВА СТРАШНО! Посланикът на Афганистан: 10 млн. души ще напуснат страната, "достатъчно много" ще проникнат в България

50665
на 22.08.2021
СТАВА СТРАШНО! Посланикът на Афганистан: 10 млн. души ще напуснат страната, достатъчно много ще проникнат в България
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

10 милиона души ще търсят път извън Афганистан - тези неофициални данни говорят за ужаса в страната след като талибаните завзеха властта. Това заяви пред Нова телевизия посланикът на Афганистан в България - доктор Мохаммад Сайфи.

препоръчано

"Като афганистанец ви казвам - талибаните в никакъв случай не са се променили. Ако днес не им противодействаме, утре ще е много трудно", отбеляза още той.

Според дипломата лицата, завладели Кабул, са против Европа, Америка, развития свят: "Сред тези хора има много малко талибани с афганистанско гражданство. Зад тях се крият истинските им ръководители. Те са от държави, които през тях искат да водят война. Ние много добре знаем кой помага на талибаните - зад тях стои организирана армия, която им осигурява необходимата подкрепа".

"Президентът напусна страната и избяга с огромно количество пари. Нас не ни интересуват вече тези пари, но този човек открадна нашия авторитет. Този човек е длъжен пред народа да се изправи на съд. Той извърши престъпление. Ние вярвахме на този човек като на президент, ние го избрахме, доверихме му се и в този толкова труден момент той избяга без причина с огромно количество пари. Той остави страната в хаос, без да определи наследник", коментира посланикът на Афганистан.

Според него младите и образованите афганистанци не искат да остават в родината си - те ще търсят начин да останат в Европа, Америка, Австралия, Нова Зеландия - страните, където има мир, спокойствие и работа, за да могат да издържат близките си, които са останали в Афганистан.

"Мисля, че за тях България ще бъде по-скоро транзитна страна. Защото като видят, че няма работа тук, те ще си тръгнат. Направихме предложение към ООН - ако искате тези хора да останат в България, да им се даде някакъв малък първоначален капител, за да започнат своя малък бизнес тук или им намерете постоянна работа. А иначе тук е трудно за българите да си намерят работа, камо ли за мигрантите".

Дипломатът отбеляза, че не може да каже колко афганистански бежанци ще опитат да проникнат в България: "Мисля, че ще са достатъчно много. Дано се стигне до разумно споразумение между нашето правителство и талибаните. Но не дай си Боже това не се случи, достатъчно много афганистанци ще проникнат и в България, и в Европа. За вас и за Европа това е огромен проблем. Много голям проблем!".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК