Станимир Михайлов подписа договора си за управление на НЗОК

Здраве

Станимир Михайлов подписа договора си за управление на НЗОК

6544
преди 4 часа
Станимир Михайлов подписа договора си за управление на НЗОК
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Станимир Михайлов подписа договора си за управление на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Михайлов каза, че договорът е подписан между него и председателя на Надзорния съвет на НЗОК Петко Стефановски. По-рано днес публикуваният проект на договор е бил одобрен от всички членове на Надзорния съвет, допълни Михайлов.

препоръчано

Проектобюджетът е в напреднала фаза, предстои да го обсъдим, каза Михайлов в отговор на въпрос за първите му ангажименти в Касата. След като бъдат анализирани данните към 30 септември 2024 г., евентуално ще се направи предложение за разпределяне на суми от резерва, добави той. Предстои и да се свържем със съсловните организации, за да инициираме процедура по започване на преговори. Това са основните неща, върху които ще работим занапред, допълни Михайлов.

Михайлов отново коментира казуса с подадената и оттеглена от него оставка. На въпрос дали сега има политическо напрежение по темата с оставката той изрази надежда въпросът „да не поражда такова напрежение и за институцията най-добре би било да останем извън предизборната борба на партиите, тъй като ние имаме едни съвсем конвенционални задачи – да се работи и да се осигурява дейността на здравеопазването“. В отговор на въпрос какво показват анализите на НЗОК за евентуални дефицити и нужда от взимане на средства от резерва на Касата Михайлов посочи, че вероятно трябва да се освободи резервът и да се разплатят някои суми, но това ще бъде уточнено в периода 10-15 октомври, след обработване на всички данни.

Срокът, до който Михайлов ще бъде управител на НЗОК, е 12 март 2025 г. Михайлов стана управител на институцията, след като парламентът предсрочно освободи от поста проф. Петко Салчев.

На 24 септември 2024 г. Конституционният съд се произнесе, че решението на Народното събрание да освободи Михайлов от поста "управител" на НЗОК е противоконституционно. През април депутатите освободиха Михайлов от поста "управител" на институцията, отбелязва БТА.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК