СТИХИЯ: Градушка като череши удари Велико Търново и околностите (СНИМКИ)

Региони

СТИХИЯ: Градушка като череши удари Велико Търново и околностите (СНИМКИ)

12338
на 21.05.2019
СТИХИЯ: Градушка като череши удари Велико Търново и околностите (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Градушка с големината на череши удари селата в общините Велико Търново и Лясковец, но с най-силния си порив очука областния център. Ледените зърна пристигнаха от югозапад в късния следобед, като преди това помляха района на Керека. Изпочупени са клони, а доста автомобили са останали даже без стъкла. Мнозина се оплакват и от поражения по ламарините.  По предприемчивите потърсиха спасение под навеси и дървета.В  Самоведене валежът първо бил от силен дъжд, който след това бил примесен с лед, на фона на ярко греещо слънце. За броени минути улиците на селото се превърнали в реки с дълбочина от над половин метър. Половин час по-късно градушката не подмина и селата на север към Балкана, съобщава "Болярски новини".

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

В село Мерданя валежът започнал направо с ледени топчета и също след около десетина минути спрял. Пораженията от валежите в малките населени места са основно върху зеленчуковите насаждения, зърнените култури и гроздето. Производителите по селата оплакват поразената реколта и се тюхкат, че ще им се наложи да извършат втора сеитба на зеленчуците в градините и нивите си. За да се случи това обаче трябва времето да се стабилизира. А според метеорологичните прогнози поне до края на седмицата, не се очаква спиране на валежите. „Чака ни една гладна година”, предричат възрастните хора. Зърнопроизводителите също са на мнение, че ако градушките продължат, няма да има зърно за хляб, ще се наложи внос на такова и цената на насъщния най-вероятно рязко ще скочи.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК