Столтенберг: Няма да направим компромис с разширяването на Алианса на изток

Европа

Столтенберг: Няма да направим компромис с разширяването на Алианса на изток

4716
на 14.01.2022
Столтенберг: Няма да направим компромис с разширяването на Алианса на изток
Автор:   ПИК

НАТО няма да направи компромис с разширяването на организацията и разполагането на войски на изток. Това каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по Полското радио.

препоръчано

“Сега сме в критичен момент за европейската сигурност и трябва да говорим с Русия, наред с други неща, за да й предадем единодушната позиция на всички съюзници, че няма да правим никакви компромиси, ако е въпрос на принцип. Всяка страна има право да избира собствени пътища и да решава дали иска да принадлежи към военния съюз, който е НАТО, или не“, каза ръководителят на Алианса.

Според него критично важно за членовете на Алианса е правото да защитават всички съюзници, което по-специално могат да упражнят чрез разполагането на контингент в Източна Европа.

“В същото време трябва да говорим и затова предложихме диалог относно контрола върху въоръженията, прозрачността на военните учения, механизмите за намаляване на рисковете, например инциденти и много други въпроси“, каза Столтенберг.

Сподели:
Бомба x
Жените ненавиждат тези 3 неща в секса Жените ненавиждат тези 3 неща в секса
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Николай Бареков с горещ коментар за гей скандала с Киро, семействата и любовниците в кабинета: Управлява ни един малоумник, който отиде в Брюксел да плюе по врага на Прокопиев - Делян Пеевски (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Николай Бареков с горещ коментар за гей скандала с Киро, семействата и любовниците в кабинета: Управлява ни един малоумник, който отиде в Брюксел да плюе по врага на Прокопиев - Делян Пеевски (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това