СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Засякоха случаи на миокардит при млади мъже след ваксинация с "Пфайзер" и "Модерна"

СВЕТЪТ ДНЕС

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Засякоха случаи на миокардит при млади мъже след ваксинация с "Пфайзер" и "Модерна"

9030
на 11.06.2021
СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Засякоха случаи на миокардит при млади мъже след ваксинация с Пфайзер и Модерна
Автор:   ПИК

Случаите на възпаление на сърцето сред млади мъже след ваксинирани с препаратите на "Пфайзер" и "Модерна" са по-чести, отколкото се предполагаше. 

препоръчано

Мониторинг на имунизираните в САЩ е засякъл още такива странични ефекти. На базата на досегашните данни се очакваше проучването да открие около сто случая.

Всъщност са били засечени 283, обяснява Нова телевизия. Състоянието се появявало след втората доза. 

Американските здравни власти казаха, че голяма част от диагностицирания миокардит е сред мъже до 24-годишна възраст. Повечето от засегнатите са се възстановили бързо.

Експертите посочват, че става дума за много рядък страничен ефект. Само в Съединените щати ваксинираните с поне една доза от двете ваксини са 130 милиона.

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 160
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това