Вход
София
Времето в София 8 o C

Страшен скандал в СЕМ и БНР: Лъснаха политически и семейни връзки между радиото и надзора - нареждат на временния шеф кого да назначи в "Хоризонт"

Страшен скандал в СЕМ и БНР: Лъснаха политически и семейни връзки между радиото и надзора - нареждат на временния шеф кого да назначи в "Хоризонт"

на 19.10.2019
72063
17
Страшен скандал в СЕМ и БНР: Лъснаха политически и семейни връзки между радиото и надзора - нареждат на временния шеф кого да назначи в "Хоризонт"
Автор: ПИК
19.10.2019
17
72063

Скандалът с отстраняването на шефа на БНР Светослав Костов и назначаването на негово място на шефа на архива в националното радио Антон Митов се разраства със страшна сила. Съветът за електронни медии от днес е поел БНР на ръчно управление чрез Митов и от надзорния орган са му наредили да спре обявения конкурс за директор на програма "Хоризонт" и да чака нареждане от тях кого да назначи за изпълняващ длъжността. Митов, който е в радиото от далечната 1977 г., бил зависим от тях именно поради разкритието на ПИК, че е осъден и можел да изхвърчи, ако не слуша. 

Това научи ПИК от отлично информирани източници в националното радио.

Грубото нарушение на Закона за радио и телевизия от страна на СЕМ се задълбочава и от факта, че надзорничките начело със зависимата от политически интереси София Владимирова подготвят за поста небезизвестната соросоидка и поддръжничка на тамошната застаряла примадона Силвия Великова - Даниела Късовска. В момента тя е зам.-главна редакторка на "Хоризонт" и лапа същите огромни хонорари като Великова за сметка на останалите си колеги в радиото.

По време на цялата криза в БНР, умишлено предизвикана от соросоидните журналисти в медията, които обслужват партията на проваления правосъден министър Христо Иванов, както и пълководци на войната на Иванов и присъдружния му подсъдим Иво Прокопиев с прокуратурата, Късовска оказвала чудовищен натиск върху репортери и новинари в радиото да се подписват в защита на Великова. Освен това тя била и основният организатор на т.н. "протести" срещу Светослав Костов, на които хората от радиото се брояха на пръсти, а политическите лица от ДеБЪ и поръчковите им външни журналисти от медиите на подсъдимия Прокопиев бяха несъизмеримо повече.

Късовска е автор и на декларациите срещу Костов уж от цялата програма "Хоризонт", а освен това и свиреп цензор на текстовете на репортерите, които не са съгласни с Великова. Тя заедно с другата соросоидка Катя Лещанска са видни манипулаторки на информацията, която се разпространява от националното радио, и дясна ръка да доносника от Държавна сигурност Мартин Минков.

Топлата връзка между сриването на БНР и СЕМ преминава и през вече пенсионирания шеф на "Хоризонт" Ивайло Савов, който се изкара тежко репресиран заради това, че... вече е излязъл от работоспособна възраст. 

Точно тази топла връзка е насърчила и петте напълно неграмотни юридически дами да обосноват решението си за отстраняването на Светослав Костов от шефския пост в националното радио, позовавайки се на някакви членове, без да имат представа от тях. Главният юристконсулт на СЕМ Емилия Станева ги е подвела по ясна причина - тя е семейна приятелка на същия Ивайло Савов. А съпругата на Савов - Вержиния Савова, дълги години е била шеф на Специализираната администрация в СЕМ. От поста я отстранява Комисията за конфликт на интереси, след като мъжът ѝ става шеф на "Хоризонт".

Всъщност любовта между Ивайло и Вержиния пламва също по служебна линия. Те се залюбват, докато тя работи както библиотекарка в радио Шумен, което Савов управлява. Няма нужда да мислим дълго, за да се сетим как една бибиотекарка става толкова голям експерт по специализирана администрация, че чак я оглавява в СЕМ.

По същия непрозрачен и връзкарски начин, по който политическото лице Ивайло Савов е назначен с протекции в Комисията за защита от дискриминация от 2014 до 2017 г., откъдето през септември 2017 г. е имплантиран в БНР. Той и доносникът на ДС Мартин Минков получили обещания от Александър Велев да бъдат назначени в Управителния съвет на националното радио, ако стане директор.

Действията на СЕМ, на групичката около Силвия Великова, чието име се е превърнало в нарицателно за задкулисни зависимости и журналистически слугинаж, и цялата криза в БНР вече се превръщат в криминални деяния и незабавно трябва да бъдат разследвани от прокуратурата.

Прокуратурата трябва незабавно да се заеме и със СЕМ, тъй като Антон Митов е назначен за и. д. шеф на БНР в пълен разрес с правилата. Той изобщо не е преминал през задължителната проверка, а твърденията на членки на СЕМ, че не подлежи на такава, не отговарят на истината, тъй като ясно е казано, че човекът, който е и. д. длъжността, се избира по същите правила, по които и постоянният генерален директор. 

Тоест, в СЕМ е извършено умишлено престъпление. 

Според източници от службите за сигурност в БНР се извършва пълзящ преврат, чиято цел е доста по-далечна и се подвизава на столичния бул. "Дондуков". Включването на разсилните на олигарха Сашо Дончев, подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, т.н. Съюз на съдиите и другите ОПГ със соросоидни грантове около "Америка за България" и болезнената им активност преди избора на нов главен прокурор ясно показват, че битката им не е нито за БНР, нито за свободата на словото, а за узурпирането на властта в България по незаконен път.

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(17)
1
..............СПРЕТЕ ТВА ТАПО РАДИО.....И БЕЗ ТВА БАИБИТЕ КОИ ГУ СЛУШАТ СА ГЛУИ !.......
2
Какви са тези восъчни фигури с вдигнатите ръце ?
3
.............БНР И БНТ У КАНАЛО !.....ТОЧКА !..........КОШЛУКОФ У СИРИЯ ГУ ИБАТ НАИ ПОСЛИ ЧУВЕШКИ !........
4
при Бай Тошо ни управляваха неграмотни партизани, а сега неграмотни любовници-калинки. тук-таме и някоя балдъза.....сетете се сами за поговорката....
5
тук се хвалят само удобните на властта и Пеевски и обратното неудобните се охулват
6
Никак няма да е зле службите да се поровят в миналото на Ивайло Савов, още когато е бил сол ташак на баш комунистическия Калинов на шуменското радио и доносник на ДС в годините на т. н. социализъм! Ще научат много интересни неща!
7
Глутница от запарени фусти,години наред решават съдбите човешки от някои наши средства за масова информация.Като кълбо от свински черва,те са единодушни,когато им е осигурен утрешния ден с тлъстото заплата.Едно синекурно образовани,приют на политически верни фльорци,което се издържа от обрулените български данъкоплатци.Прост народ сме,затова сме на това жалко дередже.
8
Бат Бойко да се намеси.
9
Костовако прокопиевци заедно с зелените им другарчета хомобандити трябва да се уволняват от всяка държавна длъжност поради факта че са сектанти и спящи клетки терористи. Не да се назначават на постовее които да обслужват сектата си от боклуци! Най жалкото подобие на човек е костовак! Където влизат и другите изброени от мене! Всички гадни качества са събрани в този тип хора! При разбиране че даден човек е костовак и свързан с тях трябва да се унищожава с всички средства още в зародиш!
10
Герберасти № 6-.ти, 7-ми и 9-ти! Добре драскате в порнографскотосайтче на мазния Недю - Републиканския лизач на банкянския Боков задник, ама, бягайте да му обадите, че е закъснял, или не е разбрал! Палачинката се обърна, Недю, обърна се! Ами ТИ? Ти сега какви ще ги плещиш? Знае се КОЙ ти нареди да престанеш изведнъж с перверзиите и порнографията по отношение на арх. Игнатов и да подхванеш Мая Манолова! Само че, гтолкова прекали, че и най-върлите врагове на Манолова ще гласуват за нея! Благодарение на твоето престараване в лизането на боковия задник, стана още по-противен, още по-мразен и още по - ненавиждан от целия български народ! Да се чуди човек, как се движиш по улиците бе, Недю?! Как вървиш между хората, като знаеш, че те проклинат и те псуват от сутрин до вечер?! Ами, Недю, дошла е спешна интифада от Щатите, където пълдинският дебелак и милиционерина Гешев бяха привикани и те, завалиите нищожества, понеже знаят колко много са насрани и техните задници, направо са клекнали и са започнали да изпълняват! БНР е само началото, Недю! Така че, запасявай се със злоба, злъч и кофи с помия, че много работа те чака! Само че, ще се наложи да ги изливаш по тези, чиито задници близа досега!
11
трябва да се пише грамотно, а не "в разреС с правилата".
12
Каките от СЕМ , за "нищо" не стават ! В "редките" случаи , когато се изживяват медийно се вижда ниското им интелигентно ниво , недомлъвки , некомпетентност и само бля , бля . Така си изкара "живота" и Лозанов , напълно излишни хрантутници на държавна ясла
13
великова комунистката долУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ......!
14
а на шумкаря Антон Митов нищо не му се разбира ..говори на пещернЯШКИ ...туземец ! от ДЕ ГУ ИЗВАДИХА ТОЗ НАФТАЛИН .....АМА ВЕРНО ЧИ В БНР ИМА ОТ НАФТАЛИНА ИЗВАДЕНИ ...АЗ ПРЕДИ МАХТАП СИ ПРАЕХ ..ПЪК ТО БИЛО ИСТИНА ...!
15
цялата държава е гмеж-и флагман е пик
16
Нещо ми намирисва на поръчкова статия.Работя в БНР нещата не стоят така.Та нека се каже ясно кой назначи на радио София 26 г пикла кой назначи любовницата си в управителен съвет и още мн кой. Тогава ПИК ще ви призная за обективни.
17
отговор на коментар
ПИК ПОРАЗ РОВИ В РАДИОНИТЕ РАДИОСТАЦИИ ПЛОВДИВ ЩУРОБАДЖАНАЩИНА ОТ КЛАСА ДАНО УСПЕЕШ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16783
архив

На прием политик пита редактора на местен вестник: - Вие ли писахте, че съм бил некадърник? - О, не господине, нашият вестник отпечатва само последните новости

няма нови новини
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
сега
1450
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
НАГЛОСТ! Британски учени: Българското кисело зеле и мляко са отрова
x