Вход
София
Времето в София 16 o C

Стряскаща статистика: Над 1,5 млн. българи са с наднормено тегло

Стряскаща статистика: Над 1,5 млн. българи са с наднормено тегло

на 15.04.2019
2890
5
Стряскаща статистика: Над 1,5 млн. българи са с наднормено тегло
Автор: ПИК
15.04.2019
5
2890

Приблизително 1,5 милиона от българите са със свръх наднормено тегло и страната ни е на едно от водещите места по честотата на затлъстяването в детска възраст сред страните от ЕС.

Това показват данни на Европейската асоциация за изследване на затлъстяването. Въпреки тенденциите на затлъстяване на населението, до момента в България не съществуваше структура, която да се ангажира цялостно и дългосрочно с грижата за пациентите с болестно затлъстяване и чийто екип да избира оптималния терапевтичен подход за всеки индивидуален случай. 

УМБАЛ „Александровска“ се превърна в първата болница със статут на акредитиран Център за лечение на затлъстяването, съобщават от лечебното заведние. Кандидатурата ѝ беше одобрена от Асоциацията.

Лечението на затлъстяването е комплексно и дългосрочно, и няма универсален подход, валиден за всички, посочват от болницата. В тази връзка, през 2016г. в УМБАЛ „Александровска” е сформиран екип от експерти - ендокринолог, кардиолог, пулмолог, диетолог, гастроентеролог, психолог и хирург. 

Медиците са създали протоколи за поведение и лечение при пациенти със затлъстяване, подлежащи на бариатрична хирургия. Това включва промяна на хранителните навици, диетичен режим, физическа активност, поведенческа психотерапия, медикаменти и като крайна мярка - бариатрична хирургия.

Сподели:
Напиши коментар »
(5)
1
https://www.youtube.com/watch?v=k27N-jRofrM
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Те и началниците като ги гледам не се наядоха, не се накрадоха. Повечето са с наднормено тегло
4
ИМА И ДРУГА стряскаща прогноза на СЗО, «…до 2030 г. почти 90% от българките ще са с наднормено тегло . Сега всяко 5-о дете у нас е със свръхкилограми , а в пубертета - всяко трето.» Кипърският лекар д-р Дж.Джорджио апелира: 1. Проверете щитовидната си жлеза. "Вие не можете да отслабнете, ако вашата щитовидна жлеза е недостатъчно активна - и точка!" При дефицит на йод, необходим за синтезиране на нейните хормони, се нарушава обмяната на веществата (балансьт между загиващите и новообразувани клетки), натрупват се токсини, които провоцират ръст на мастните клетки и килограми. И ЗА СЪЗДАЛАТА СЕ ситуация носят отговорност чиновниците от МЗ, които продължават да се заблуждават, че в България няма дефицит на йод, защото се произвежда и продава само йодирана сол. Независимо, че мащабни американски изследвания са показали, че само 10% от йода в солта се усвояват от организма. На всички мои писма, предавани в приемната на премиера, получавам отговори от МЗ, подписвани от главният здравен инспектор и зам.министри. В последния отговор от 06.02.2019 под № 94-233, кратко и ясно се указва, че «…последващи постъпили сигнали по засегнатите въпроси от г-жа Сафронова ще бъдат оставени без разглеждане». НАДЕЖДА, че нещата се променят към по-добро, няма, след като в друг отговор - от 11.10. 2017 под номер 94-233, без да се оборва нито един от посочените документи, статистика или дума, се повтаря старата песен, че благодарение на йодираната сол в България няма дефицит на йод, и "Във връзка с гореизложеното, на настоящия етап, предвид действащото законодателство, не се предвижда разработване на нова национална програма за контрол на йоддефицитните заболявания."
5
Американският ендокринолог д-р Барнс провежда ТЕСТ със своите студенти за връзката на температурата на тялото с хипотиреозата, а резултатите са публикувани в журнала на Американската медицинска асоциация през август 1942 година - ДЕСЕТ МИНУТИ СЛЕД СЪН В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПЕТ ДНИ , ако температура е под 36.6 - това говори за хипотиреоза, т.е., ДЕФИЦИТ НА ЙОД. Професор Robert D.Utiger MD, редактор на журнала на Американската Тиреологична Асоциация, създател на главния тест в тиреологията – теста за наличие в кръвта на тиреотропния хормон (TSH) и теста за наличие в кръвта на Т3, признава че «най-добрия тест за работата на хормоните на щитовидната жлеза това е оценката на температурата на тялото, а не TSH. ЕВТИНО И АБСОЛЮТНО БЕЗОПАСНО ИЗСЛЕДВАНЕ, СТИГА ДА ИМАТЕ ЖЕЛАНИЕ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 13286
архив

Професор се обажда на колегата си: - Занимаваш ли се с нещо? - Да! С Аква-термално третиране на керамика, алуминий и желязо в принудителни условия. - Стига работа, дай да излезем и да пийнем по едно! - Мия чинии, бе... и жената ме бройка...

 

няма нови новини
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
сега
1204
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Див полицейски екшън с участието на българин в Лос Анджелис - ето как въоръжени до зъби ченгета нахлуха в къщата на актьора Антон Касабов
x
Тези 6 навика преди лягане помагат за отслабването
x