Схемата "Контрера" срещу Ухото и Мис Бони

Епицентър

Схемата "Контрера" срещу Ухото и Мис Бони

144210
на 15.07.2024
Схемата Контрера срещу Ухото и Мис Бони

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В четвъртък за всеки що-годе трезвомислещ софиянец стана ясно, че гражданите не са представени по никакъв начин нито в Общината, нито в Общинския съвет. Както гласи една българска поговорка: "Отпред змия, отзад магаре...." - това е ситуацията за обикновения човек, който, гласувайки, е разчитал все пак на нещичко от страна на тези, които е избрал.

На последната сесия на СОС маските паднаха и ситуацията изкристализира. От едната страна имаме един неврастеник за кмет, който е заобиколен от шепа некомпетентни инфантили, готови по един безскрупулен и арогантен начин да защитават интересите на няколко нишови малцинства, а всички останали граждани очевидно им пречат и съответно няма как да разчитат на абсолютно нищичко, свързано с подобряването на жизнената среда. Тази групичка дори не си прави труда да планира каквито и да било значими за София и софиянци проекти. Те за осем месеца не идентифицираха и не предложиха решение на нито един проблем, като почнем от това, че за поредна година почти 10 000 деца останаха извън детските градини и яслите и стигнем да завършването на столичния околовръстен път и софийското метро. Нищо. Нула!

От другата страна стои една група общински съветници, които са готови на всички, за да обслужат различни икономически схеми, които да продължат да ощетяват софиянци, както това е било да сега. След като под вещото ръководство на кадровика Карлос Контрера едно набързо сформирано мнозинство в СОС направи "промени" в шестте ключови общински дружества, нито един от гласувалите съветници не можа да мотивира политически този кадрови водевил, за който е гласувал.

И за децата е очевидно, че зад Контрера и половината общински съветници стои "неотговорен фактор" и чисто и просто източването на въпросните дружества ще си продължи, но вече в други офшорни сметки, а не в тези, които се ползваха до момента.

Моделът се запазва, просто ще има промени на субектите, които стоят на входа и на изхода на общинските дружества и респективно с "приходите" ще се преразпредели и определено влияние. Една клика, произлизаща от средите на ГЕРБ, изрита друга такава пак от същата формация, а някакви съветници от други партии са "свидетели по делото" и един вид "помощен персонал".

Това е промяната, която бе направена скоропостижно и без да се каже нито дума за това какъв е средносрочният и дългосрочен план или стратегия за развитието на въпросните дружества, в които софиянци са загробили милиарди.

Стотици хиляди абонати на "Топлофикация" и поколения българи, платили с данъците и труда си софийското метро, за пореден път ще си останат с пръст в устата и ще продължават да финансират разкоша на малцина и техния обслужващ персонал, какъвто се явяват "народните избраници" в СОС. А избраните от софиянци поборници за човешки правдини вече пети ден се скатават и не смеят да шукнат. Само Васил Терзиев - Ухото и адютантът му Мис Бони реват по студията, че са ги прецакали и са им взели златните кокошки, каквито са общинските дружества. Тъжна гледка! Жалко за София!

Шансовете на гражданите на София са нулеви - за тях няма кой да работи. Всичко е една гнусна схема, в която участват различни партии и техни представители, които постоянно ни обясняват, че нямало да се коалират и ще се борят срещу някакъв въображаем "модел", чиито крепители са те всъщност.

Софрата си е все същата, даже и менюто в най-общи линии се запазва, но има леки промени в клиентелата!

Тежката интелектуална оскъдица е докарала въпросните политици до морална и политическа дезориентация и съответно деградацията им е пълна и необратима.

Това, че един канибал е започнал да се храни с нож и вилица не го прави цивилизован и по-малко людоед.

Страхил Ангелов

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК