Вход
София
Времето в София -2 o C

СЪБРАХА СЕ: Йоло Денев зове Румен Радев да обяви военно положение на шествието на БСП и ДС (СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 20
Починали: 8
Заразени: 412

СЪБРАХА СЕ: Йоло Денев зове Румен Радев да обяви военно положение на шествието на БСП и ДС (СНИМКИ)

на 19.02.2020
64287
0
СЪБРАХА СЕ: Йоло Денев зове Румен Радев да обяви военно положение на шествието на БСП и ДС (СНИМКИ)
Автор: ПИК
19.02.2020
0
64287

Вечният протестър Йоло Денев бе сред фронтмените на партийното шествие на Румен Радев, БСП и ДС агентът Васил Василев, видя ПИК. Той се вряза в челната редица на акцията, осквернила паметта на Васил Левски, като призова президента да обяви военно положение. Вместо да припомни, че днес почитаме паметта на Апостола и не е време за политика и ползване на името на Левски за личен пиар, Радев само се подсмихна, доволен от вниманието. 

 Както ПИК съобщи по-рано около 200 пенсионери, докарани с автобуси от БСП, депутати и активисти на партията на Корнелия Нинова, бяха единствените присъстващи на шествието на Румен Радев. Президентът възмути българските граждани с този опит да яхне паметта на Левски и затова не е случайно, че само бесепари се бяха събрали  зад него и организаторът - агентът от ДС Васил Василев.

Очаквано се появиха и депутати на БСП, начело с бившия мъж на президентшата Георги Свиленски, Таско Ерменков, Георги Гьоков и други приближени на Корнелия Нинова, които застанаха около нея и Радев. 

Появиха се и редовните протестиращи от акциите на присъдружните на Цветан Василев от "Боец" и Костадин Костадинов, начело с Валентина Георгиева. Тя участва и в протестите срещу кабинета на Бойко Борисов, и срещу прокуратурата, както и в уличните погроми на Копейкин преди седмица. Бабаит пък се опита да изблъска камерата на ПИК TV.

Край шадравана се раздаваха и празни бланки, с които се събират подписи срещу въвеждането на еврото, което съвсем политизира събитието на Румен Радев. Мнозина носеха и скандални плакати срещу премиера Бойко Борисов и правителството. Стана ясно обаче, че хората, които биха тръгнали след президента са на средна възраст 70 години и са само симпатизанти на БСП, при това доста малко на брой.

Няколко червени бабички на площада започнаха на викат "Румен Радев" и забравиха защо са дошли там в деня на обесването на Апостола. Радев пък се смеси с тях и вместо да спре скверните викове, се усмихваше доволен, че все пак някой знае името му.

В пика на скандалната проява ДС агентът Василев започна да държи речи, опитвайки да направи паралел между Румен Радев и Васил Левски, на което президентът дори не направи опит да противоречи.

По същото време в храма "Св. София" започна панихидата на Българската православна църква и на нея присъстваха мнозина политици и лица от обществения живот на страната, както и посланици. Сред първите на място бяха председателят на парламента Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова и главният прокурор Иван Гешев, лидерът на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова, дипломати, общественици и дори лидерът на БСП-София Калоян Паргов. Защо президентът прави паралелна проява и не присъства на панихидата, не е ясно, но показва дълбоко неуважение и към църквата, и към паметта на Васил Левски, която яхва за собствени политически цели.

Вижте скандалната партийна акция на Радев, БСП и ДС и във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 33876
архив

И господ създаде мъжа, като му обеща, че ще намира кротка и послушна жена във всяко ъгълче на Земята… И създаде Земята кръгла… И се смя, смя, смя…

x