Съветът на ЕС прие нова рамка за санкции срещу Русия

ЕС

Съветът на ЕС прие нова рамка за санкции срещу Русия

8987
преди 5 часа
Съветът на ЕС прие нова рамка за санкции срещу Русия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съветът на ЕС прие нова рамка за санкции в отговор на действията на Русия за дестабилизация в чужбина. Тя ще даде възможност на ЕС да поставя на прицел индивиди и образувания, които са ангажирани с дейности и политики от руското правителство, подкопаващи основни ценности на ЕС и на неговите страни-членки, на тяхната сигурност, независимост и интегритет, както и международни организации и трети страни, предаде БНР.

препоръчано

Също така Общността ще може реагира на различни хибридни заплахи като нарушаване на изборния процес, заплахи срещу и саботиране на икономически дейности, услуги от обществен интерес или критична инфраструктура, използване на координирана дезинформация, злонамерени кибер дейности, инструментализация на мигранти.

Попадащите в новата рамка ще бъдат обект на замразяване на активи, а на граждани и фирми в ЕС ще бъде забранено да им предоставят средства. На санкционираните ще бъде забранено да влизат в Общността или да преминават нейни територии транзитно.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК