Съвременните Ромео и Жулиета живеят в Афганистан

СВЕТЪТ ДНЕС

Съвременните Ромео и Жулиета живеят в Афганистан

8979
на 13.08.2014
Съвременните Ромео и Жулиета живеят в Афганистан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Закия е мюсюлманка сунитка, а Мохамед е шиит. Техните семейства, разбира се, не одобряват брака им.

"Заедно сме от 4 години, а през последните две години всички разбраха за нас. Моето семейство се опита да ме изкара от връзката", разказва Закия в интервю за Би Би Си, пише БГНЕС.

Двамата влюбени избягали, за да се оженят тайно, въпреки заплахите за смърт от страна на семействата им.

"Баща й твърдеше, че тя е омъжена за негов роднина. Не можаха да го докажат", разказва Мохамед, който заради забранената си любов дори попада в ареста. Въпреки това съдът го освобождава по делото за отвличане.

Афганистанските Ромео и Жулиета сега живеят със семейството на Мохамед в централната част на Афганистан. Неговият баща в крайна сметка е приел тяхната любов. Семейството на Закия продължава да отправя заплахи за убийството и на двамата. Гневният баща казва пред медиите, че просто иска да си върне дъщерята. Въпреки това Мохамед е организирал с братята си нощен страж, който дежури пред стаята на влюбените.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК